1.11.12

Δεν δεχόμαστε τις αλλαγές στα εργασιακά, λέει στον Independent o Φώτης...



Τη σκληρή γραμμή στο θέμα των εργασιακών διατηρεί η ΔΗΜΑΡ, παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή. Σε συνέντευξή του στη ... βρετανική εφημερίδα Τhe Independent, ο Φώτης Κουβέλης επιμένει ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν γίνονται αποδεκτές, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που είναι επώδυνα για την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν βοηθούν στο να πετύχει η χώρα τους στόχους της, καθώς δεν συμβάλουν στη μείωση του χρέους και των δαπανών. Όπως επισημαίνει, είναι ανυποχώρητος στο «όχι» απέναντι σε μέτρα που «συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα».

«Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να στηριχθούν από εξαντλημένους εργαζόμενους» τονίζει.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι το εάν θα έρθουν στη χώρα επενδυτές δεν εξαρτάται μόνο από το κόστος εργασίας, αλλά από το εάν θα δημιουργηθεί ένα επενδυτικό κλίμα, απαλλαγμένο από τις περίπλοκες διαδικασίες και τη γραφειοκρατία, μέσα σε ένα ξεκάθαρο φορολογικό τοπίο. «Αυτά είναι τα στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν τις ξένες επενδύσεις» λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: