6.11.12

Oμαδικές παραιτήσεις τραπεζικών στελεχών...



Παραιτήθηκαν τα 6 βασικότερα διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ και ακολουθεί «bank run» 40 στελεχών μετά την τροπολογία του για μειώσεις στις αποδοχές τραπεζιτών

Η τροπολογία εμπνευσμένη από τον υπ. Οικονομικών, που κατατέθηκε από... 50 βουλευτές της Ν.Δ. και αφορά στις μειώσεις των αποδοχών των τραπεζικών στελεχών, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για δεκάδες στελέχη.

Σύμφωνα με την τροπολογία ως μέγιστη αμοιβή των τραπεζικών στελεχών ορίζονται τα 2,9 χιλ ευρώ καθαρά μηνιαίως ή 5 χιλ ευρώ μεικτά.

Μετά τα παραπάνω παραιτήθηκαν τα 6 βασικότερα διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ μεταξύ αυτών και ο Γ. Γούσιος της διεύθυνσης εποπτείας τραπεζών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του bankinknews.gr κορυφαία τραπεζικά στελέχη εμπορικών τραπεζών αναμένουν φυγή στελεχών τις αμέσως επόμενες μέρες.
Τα βασικότερα στελέχη της ΤτΕ που υπηρετούσαν την Κεντρική Τράπεζα για πολλά χρόνια παραιτήθηκαν καθώς είχαν μεν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα αλλά από την άλλη επίσπευσαν τις διαδικασίες λόγω της τροπολογίας που ορίζει ως ανώτερο μισθό μηνιαίως τα 2,9 χιλ ευρώ ή 5 χιλ ευρώ μεικτά.
Τα έξι βασικά στελέχη που παραιτήθηκαν ήδη είναι ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος Γιάννης Γούσιος ο οποίος αντικαθίσταται από την Βασιλική Ζάκκα εκ των βασικότερων και ικανότερων στελεχών της ΤτΕ που συμμετέχει και στο ΔΣ του ΤΧΣ.
Επίσης, παραιτήθηκε ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της ΤτΕ Χαράλαμπος Βογιαντζής. Ο διευθυντής οικονομικών μελετών Ισαάκ Σαμπεθάι που επί 20 και πλέον χρόνια συνέτασσε τις εκθέσεις της ΤτΕ. Ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ Χ. Παπακωνσταντίνου. Ο Διευθυντής Ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και τέλος παραιτήθηκε και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ.
Την ίδια στιγμή διάχυτη ανησυχία επικρατεί στις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών που βλέπουν φυγή βασικών στελεχών τις επόμενες μέρες απόρροια αυτής της λανθασμένης τροπολογίας που πλήττει το κύρος των στελεχών.
Ήδη υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους 35-40 στελέχη και εργαζόμενοι της ΤτΕ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: