26.11.12

UBS: Πρώτο πρόστιμο για τη «μεγαλύτερη απάτη στο Σίτι»...

Πρόστιμο ύψους 29,7 εκατ. στερλινών (36,7 εκατ. ευρώ) επέβαλε η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) στον τραπεζικό όμιλο UBS για «αδυναμία του συστήματος και των...
διαδικασιών ελέγχου» που επέτρεψαν σε έναν από τους χρηματιστές της στο υποκατάστημα του Λονδίνου, τον Κουέκο Αντόμπολι, να διενεργεί παράνομες συναλλαγές.

Οι ενέργειες του μόλις 32 ετών χρηματιστή στοίχισαν στην τράπεζα, πέραν του προστίμου, επιπλέον 1,4 δισ. στερλίνες (1,75 δισ. ευρώ). Στοίχισαν επίσης στον ίδιο τον Αντόμπολι την ελευθερία του, αφού καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης για απάτες και χειραγώγηση της αγοράς εμπορευμάτων.

Η FSA, που διερευνούσε την υπόθεση μαζί με την αντίστοιχη ελβετική εποπτική αρχή FINMA, σε δήλωσή της ανέφερε ότι «η UBS παρέλειψε να δείξει τη δέουσα επιμέλεια για την οργάνωση και τον έλεγχο των υποθέσεων της υπεύθυνα και αποτελεσματικά, με επαρκή συστήματα διαχείρισης κινδύνων», με αποτέλεσμα να διαπραχθεί η μεγαλύτερη οικονομική απάτη στην ιστορία της Βρετανίας.

Η FINMA από την πλευρά της δήλωσε ότι η ελβετική τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επίπεδα του κεφαλαίου για λειτουργικούς κινδύνους, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον....
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: