23.11.12

Οικονόμου vs Σωτήρχος πριν από το κρας τεστ ΑΕΚ - Ολυμπιακός...

Η 7η στροφή του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 19:00. Ή αλλιώς, τη «μάχη» ανάμεσα στην περσινή πρωταθλήτρια κόντρα στον..
. αντίστοιχο Κυπελλούχο, που για πρώτη φορά φέτος συναντήθηκαν στο Super Cup της Ελασσόνας με τον πρώτο τίτλο της χρονιάς να πηγαίνει σε «κιτρινόμαυρα» χέρια.

Αρκετά, βέβαια, έχουν μεσολαβήσει με τις «Ερυθρόλευκες» να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 6x6, κανένα χαμένο σετ και έναν βαθμό περισσότερο, αφού η «Ένωση» αν και παραμένει επίσης αήττητη, λαβώθηκε στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή Κηφισιάς, από όπου μετράει και τον μοναδικό χαμένο πόντο της.

Οι δύο προπονητές των ομάδων, Απόστολος Οικονόμου και Τέλης Σωτήρχος, μίλησαν στο www.volleyball.gr εν όψει ντέρμπι που κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τη συνέχεια, αφού ως γνωστό, οι νίκες μεταξύ των ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μετρούν και στους μεταξύ τους αγώνες για τα πλέι οφ.

Στα δύο «στρατόπεδα» δεν υπάρχουν κάποια απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα και έτσι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μόνο η τραυματίας Ουγγαρέζα ακραία της ΑΕΚ, Χέγας θα χάσει το ματς.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Απόστολος Οικονόμου, ανέφερε:

«Για την ΑΕΚ θεωρώ ότι είναι διπλά κρίσιμο αυτό το παιχνίδι, αφού πέρα από το γόητρο, καλούμαστε να υπερασπιστούμε την έδρα μας και να καλύψουμε τη βαθμολογική απώλεια που είχαμε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και να περάσουμε πάνω από τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, και μόνο το γεγονός ότι το αποτέλεσμα θα μετρήσει στα πλέι οφ, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Και αγωνιστικά, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι διαθέτουμε καλύτερη ομάδα, αφού το γεγονός ότι κερδίσαμε στο Super Cup της Ελασσόνας δεν λέει τίποτα. Θα λέει, μόνο εάν καταφέρουμε να κάνουμε το 2-0 φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό και θα μας δίνει άλλη μια ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια. Όμως, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε και το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα ψυχοφθόρο ντέρμπι που κατά τη γνώμη μου θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα το κερδίσει όχι αυτός που ενδεχομένως βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά αυτός που θα παίξει με μεγαλύτερη ψυχή.

Προσωπικά, δεν αλλάζω τίποτα ως προς τον τρόπο προετοιμασίας, αφού είμαι υπέρ της άποψης ότι η ομάδα πρέπει να παίζει το ίδιο καλά, τόσο στα ντέρμπι, όσο και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώσω τις αθλήτριες παραπάνω. Πιστεύω στην ομάδα και εάν βγάλει στο γήπεδο το ταλέντο της θα νικήσουμε. Για την απουσία της Χέγας γνωρίζουν και τα υπόλοιπα κορίτσια ότι θα πρέπει να δώσουν και το κάτι παραπάνω για να παίξουν και για τη συμπαίκτριά τους. Όσο για τον παράγοντα έδρα, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα που ζούμε σε κάθε εντός έδρας αγώνα, θέλουμε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Να λείψουν οι ακρότητες και να μας βοηθήσει ο κόσμος μόνο με τη φωνή του».

Όσο για τον Ολυμπιακό, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Τέλης Σωτήρχος, είπε:

«Από την πλευρά του Ολυμπιακού, αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα προδικάσει τίποτα, αφού ο δρόμος για το πρωτάθλημα είναι μακρύς, όμως για να είμαστε ειλικρινείς εν όψει πλέι οφ θα είναι σημαντικό για όποιον από τους δύο και αν έχει κάνει το 1-0.

Γενικώς αποφεύγω τις βαρύγδουπες εκφράσεις του στυλ, ''ένα ματς μισή χρονιά'' και δεν μπορούμε να το λέμε αυτό, όταν στην κούρσα του πρωταθλήματος υπάρχει και ο Ηρακλής Κηφισιάς που ήδη έχει λαβώσει την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι εάν είναι ο Ολυμπιακός αυτός που θα κερδίσει θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί εάν κάνουμε νίκη μέσα στην έδρα της ΑΕΚ και έχουμε το επόμενο ντέρμπι στον Πειραιά, σίγουρα θα έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό αβαντάζ έναντι του κορυφαίου αντιπάλου μας.

Τώρα όσον αφορά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς που χάσαμε φέτος από την ΑΕΚ στο Super Cup της Ελασσόνας, δεν πιστεύω ότι μετράει αρνητικά για εμάς εν όψει του κυριακάτικου ματς. Αντίθετα, πιστεύω ότι μας έχει πεισμώσει ο τρόπος που χάσαμε εκείνο το παιχνίδι και ενδεχομένως αυτό να μας βγει σε καλό. Στο γυναικείο βόλεϊ ο παράγοντας ψυχολογία είναι από τους σπουδαιότερους που μπορούν να κρίνουν ένα ντέρμπι.

Εκεί λοιπόν, έχω εστιάσει τις τελευταίες ημέρες θέλοντας να τονώσω τις παίκτριές μου. Αγωνιστικά, δεν έχουμε και πολλά να κρύψουμε ο ένας από τον άλλο. Η ΑΕΚ θεωρώ ότι υπερτερεί στην εμπειρία και στην ωριμότητα του παιχνιδιού, ενώ ο Ολυμπιακός υπερτερεί στο ταλέντο. Έχουν και οι δύο ομάδες παίκτριες – κλειδιά που αποτελούν βαρόμετρα στις δύο αυτές ομάδες, αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης «στροφής» έχει ως εξής:

Σάββατο 24/11/2012
Ζηρινείου, 15:30 Ηρακλής Κηφ. - Ηρακλής Θεσ. (Τσίτσικας - Καψάσκης, Παρ. Πολίτης)
Ρεθύμνου, 16:30 ΟΠ Ρεθύμνου - Μαρκόπουλο (Καρπουζάς - Αγγελίδης, Παρ. Ακαρέπης)
Βριλησσίων, 18.00 ΦΟ Βριλησσίων - ΔΑΣ Ωραιοκάστρου (Παπαστάμος - Σταρίδας, Παρ. Σαρδάνης)
Ανατόλια, 18:00 Ανατόλια - Παναθηναϊκός (Σταυριανίδης - Δανιηλίδου, Παρ. Στεργιόπουλος)
Κυμίνων, 19:00 Μακεδόνες - Τράχωνες (Κυριακόπουλος-Αβραμίδης, Παρ. Βανδώρος)

Κυριακή 25/11/2012
Ιωνικού, 19:00 ΑΕΚ - Ολυμπιακός (Νικολόπουλος - Κομπούρας, Παρ. Γεωργόπουλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια: