8.12.12

Φυλάκιση 16 μηνών σε πρώην δήμαρχο...


Με ψήφους 3-2 το πενταμελές Εφετείο Λάρισας καταδίκασε χθες σε 16 μήνες φυλάκιση τον πρώην δήμαρχο του Καποδιστριακού Δήμου Οιχαλίας Τρικάλων και νυν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Φαρκαδόνας Αθανάσιο Ζιώγκο, για...
παράνομες μεταδημοτεύσεις εκλογέων.
Στη δίκη η οποία διήρκεσε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα, εξετάστηκε η περίπτωση 195 μεταδημοτεύσεων ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν και 17 πολίτες για έκδοση και χρήση ψευδών βεβαιώσεων οι οποίοι τελικώς αθωώθηκαν.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2006 και βασίστηκε σε καταγγελία του νυν δημάρχου Φαρκαδόνας Κώστας Οικονόμου ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι εξ αιτίας των μεταδημοτεύσεων αυτών έχασε τότε την εκλογή του στο Δήμο Οιχαλίας από τον Αθανάσιο Ζιώγκο.

Πρωτοδίκως ο κ. Ζιώγκος είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση όπερ σημαίνει ότι η τελευταία του ευκαιρία να ανατρέψει την απόφαση είναι ο Άρειος Πάγος. Μέχρι τότε όμως χάνει την δυνατότητα να συνεχίσει να είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι ότι εκ των υπερασπιστών του πρώην δημάρχου Οιχαλίας στο εφετείο Λάρισας, ήταν ο αθηναίος δικηγόρος, νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Τρικαλινός Νίκος Αλεξίου...
thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: