15.12.12

Μέσα σε τρεις ώρες συγκέντρωσαν 1 τόνο τρόφιμα...



Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών της Αρκαδίας στην συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, που οργάνωσαν, και βρίσκεται σε εξέλιξη, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, η ΕΡΑ Τρίπολης και η ημερήσια εφημερίδα Αρκαδικές Ειδήσεις, για την... ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Ιερών Μητροπόλεων Μαντινείας και Κυνουρίας, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και του Δήμου Τρίπολης.

Από τις 10.00 το πρωί που ξεκίνησε η δράση, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι με τσάντες τροφίμων, απορρυπαντικά και ρούχα, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Τρίπολη, πηγαίνουν τόσο στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, όσο και στην πλατεία Βαλτετσίου, που βρίσκονται τα σημεία συγκέντρωση και προσφέρουν ο καθένας αυτό που δύναται, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη.

Είναι εντυπωσιακό ότι αγροτικά αυτοκίνητα από αρκετά χωριά της Μαντινείας φτάνουν στην Τρίπολη φορτωμένα με τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα, που έχουν συγκεντρώσει προσφέροντας τα από την παραγωγή τους, οι κάτοικοι κάθε χωριού.

Μέσα στις τρεις πρώτες ώρες μόνο στην Τρίπολη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από ένα τόνο τρόφιμα.

Σήμερα το πρωί σε δίκτυο τα δύο ενημερωτικά ραδιόφωνα της Αρκαδίας, πραγματοποίησαν κοινή εκπομπή, κατά την διάρκεια της οποίας η γνωστή Ελληνο-Αμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ (AHEPA) έκανε παρέμβαση δηλώνοντας την προσφορά της, με 50 δέματα τροφίμων, που επαρκούν το καθένα απ' αυτά για τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας ένα μήνα.

Η συγκέντρωση συνεχίζεται και αύριο 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι, τόσο στην Τρίπολη, στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου και το παντοπωλείο του δήμου στην πλατεία Βαλτετσίου, όσο και στο Εκκλησιαστικό μουσείο Δημητσάνας και στα γραφεία της Μητροπόλεως Γόρτυνος στην οδό Φιλοποίμενος στη Μεγαλόπολης, όπου κι εκεί σήμερα οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά.

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι την Δευτέρα από το πρωί ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, το σύνολο των κληρικών της μητρόπολης και εθελοντές πολίτες θα πάνε στο Λεωνίδιο και θα μαζέψουν τα πορτοκάλια από τα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας, τα οποία θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες στα ιδρύματα της μητρόπολης και στις οικογένειες που στηρίζονται μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία που λειτουργούν σε Τρίπολη και 'Αστρος.

  ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: