29.12.12

2013...


Η χρονιά μέσα στην οποία ο Σαμαράς είναι αναγκασμένος να συγκρουσθεί η να συμβιβασθεί με την διαπλοκή...
kourdistoportocali

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Aκόμη και να ήθελε να το αποφύγει δεν θα μπορούσε.

Το 2013 είναι η χρονιά που... ο Αντώνης Σαμαράς θα αναγκασθεί να συγκρουσθεί με την εγχώρια διαπλοκή η να τα βρει μαζί της και ο τόπος θα εξακολουθήσει να βουλιάζει στα σκατά.

Αν καταφέρει ο Δεκέμβρης του 2013 να τον βρει στη θέση του πρωθυπουργού, έχοντας σπάσει αυγά τότε θα έχει βάλει υποθήκη για την μεγαλύτερη πολιτική έκπληξη στην μεταπολιτευτική μας ιστορία.

Ως τώρα οι μνημονιακές κυβερνήσεις το μόνο που έκαναν ήταν να σπρώχνουν τα προβλήματα στο μέλλον. Το 2013 το μέλλον θα είναι τώρα. Την χρονιά που έρχεται οι κυβερνώντες είναι αναγκασμένοι να κάνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, να κάνουν πραγματικές αποκρατικοποιήσεις , να καταπολεμήσουν την γραφειοκρατία, να στήσουν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και πάνω απ’ όλα να αλλάξουν την αίσθηση για την Δικαιοσύνη που έχει ο κόσμος εκεί έξω και δεν είναι άλλη από εκείνη που θέλει τα μεγάλα ψάρια να τρυπάνε τα δίχτυα της και να την πληρώνει η μαρίδα.

Ο Σαμαράς λοιπόν κατάφερε να επιβιώσει μέσα στο 2012 (αφού κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου) θυσιάζοντας και λεηλατώντας τα εισοδήματα και τις συντάξεις. Υπακούοντας τυφλά στις επιταγές της Τρόικας. Στην κυριολεξία ξεζούμισε τους πολίτες και ισοπέδωσε κάθε κανόνα φορολογικής δικαιοσύνης.

Ο Στουρνάρας που ξεκίνησε μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας, στη συνέχεια κρέμασε όλη την σταδιοδρομία του στο χαράτσι του Βενιζέλου. Εδώ ένας ακόμη υπουργός Οικονομικών εξήντλησε την φαντασία του στην εξουσία.

Είναι λοιπόν ο Σαμαράς αυτός που οφείλει μέσα στο 2013 να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει την Ελλάδα να την μετατρέψει σε ένα ευρωπαικό κράτος από Κολομβία του Νότου που είναι σήμερα.

Εμείς, οι πολίτες, ότι είχαμε να δώσουμε το δώσαμε.

Αφήνουμε για το τέλος το σενάριο ο Σαμαράς να αποφάσισε να ποντάρει όλα του τα λεφτά στην Μέρκελ, παίζοντας το παιγνίδι της γερμανικής διαπλοκής και των εδώ συμφερόντων της. Μόνο που αυτό το έργο –βλέπε Siemens για παράδειγμα-το έχουμε ξαναδεί.

Περισσότερο από τον καθέναν μας, το 2013 θα είναι μια χρονιά πρόκληση για τον σημερινό πρωθυπουργό. Η πρόκληση είναι ανάμεσα στο να μείνει στην ιστορία πολιτικά αξιοπρεπής η να καταλήξει σαν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου.

Σε 12 μήνες θα ξέρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: