7.12.12

3η ανοιχτή συνάντηση στις 11 Δεκέμβρη κατά του φασισμού...

 H Kίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή εξέδωσε ανακοίνωση- κάλεσμα για ανοιχτή συνάντηση την...
Τρίτη 11 Δεκέμβρη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Μεγάλη και θετική είναι η ανταπόκριση στο κάλεσμα για την διοργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την Ομόνοια 2μμ και της συναυλίας στο Σύνταγμα 4μμ στις 19 Γενάρη. Πολλές είναι οι  αποφάσεις συνδικάτων, κινήσεων να συμμετέχουν. Οι τοπικές Κινήσεις Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστικής Απειλή καλούν σε ανοιχτές συνελεύσεις και κλείνουν πούλμαν, τρένα και καράβια για την μετακίνηση από επαρχία. Η μάχη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις συνεχίζεται με πρωτοβουλίες δράσης στη Νίκαια κατά των επιχειρήσεων σκούπα της ΕΛΑΣ και στο Κερατσίνι για την υπεράσπιση των Αιγύπτιων ψαράδων από την Χρυσή Αυγή.

Το Σάββατο 8/12 υπάρχουν συσκέψεις για την οργάνωση κινητοποιήσεων.Στη Θράκη κινητοποιούνται κατά της επίσκεψης του φύρερ των νεοναζί Μιχαλολιάκου. Το άλλο Σάββατο στις 15 Δεκέμβρη έρχονται διανοούμενοι από όλη την Ευρώπη για μια σιωπηλή διαμαρτυρία. Μαζί με το πρόεδρο της καμπάνιας έγινε επίσκεψη στους εργαζόμενους της Ακρόπολης που θα συμμετέχουν υποδεχόμενη την διεθνή αντιπροσωπεία.

 Οι δρόμοι και οι γειτονιές έχουν με την δράση των αντιφασιστών έχουν γίνει αδιάβατοι από τις νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που αδυνατούν να βγουν με μεσημεριανές παρελάσεις η με εφόδους σε πανηγύρια και λαϊκές. Περιορίζονται σε τρομοκρατικές θρασύδειλες νυχτερινές επιθέσεις κατά μεμονωμένων μεταναστών. Ανοίγεται η ευκαιρία να σπάσουμε και την μαζική τους εκλογική επιρροή με συστηματική δουλειά πόρτα-πόρτα.

Δεν θα αφήσουμε τους πιο δουλικούς υπηρέτες των εργοδοτών να αποπροσανατολίζουν την οργή και να την εκτρέπουν σε ρατσιστικό μίσος την ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ.

 Η 19 Γενάρη χρειάζεται και μπορεί να φτάσει παντού! Στα πανεπιστήμια υπάρχουν αποφάσεις των σχολών Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών να οργανώσουν βδομάδα δραστηριότητες στις 12-19 Γενάρη με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, συζητήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Διεθνώς, ξεκίνησε κινητοποίηση στη Μ. Βρετανία της κίνησης United Against Fascism στήριξης της 19 Γενάρη. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος ετοιμάζεται να φέρει καλλιτέχνες από το Πακιστάν για να πάρουν μέρος στην συναυλία. Συνεχίζουμε την οργανωτική μας προσπάθεια ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα της 19 Γενάρη.

 Καλούμε τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους ακτιβιστές, τις κινήσεις, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες, τους φορείς και ενδιαφέρονται να δώσουν παρών στη συνάντηση στο θέατρο
ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 11/12 7μμ. Στείλτε τους αντιπροσώπους σας!

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 4ΜΜ, ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΨΥΡΡΗ)

 Σχολεία χωρίς ρατσισμό και φασισμό!

 Τη συζήτηση ανοίγουν: -Μαρία Τερζάκη-Το εκπαιδευτικό δράμα ως εργαλείο διαχείρισης του ρατσισμού. Παρουσίαση φακέλου διαχείρισης του ρατσισμού μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας με την βοήθεια ηθοποιών και του κοινού. *Νίκος Κουράκης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Γ.Σεφέρης και Ντίνα Γκαρανέ, εκπαιδευτικός Γ ΕΛΜΕ Αθήνας – Για την οργάνωση της δράσης της 19 Γενάρη στα σχολεία

*Μάκης Καβουριάρης, πανεπιστημιακός-για την εκπαίδευση ως μέσο δημιουργικής ένταξης των μεταναστών

*Μαθητές σχολείων Αθήνας Οργανωτική Επιτροπή 19 Γενάρη Αθήνα πόλη-αντιφασιστική»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: