8.12.12

Τα 30 δισ. ευρώ φέρεται να φτάνουν οι προσφορές για την επαναγορά ομολόγων...



Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν, μετά το κλείσιμο των βιβλίων για τις προσφορές στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ότι οι εγχώριοι και ξένοι ομολογιούχοι έχουν ... υποβάλει προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ.

«Η επαναγορά κύλησε καλά σε γενικές γραμμές, η προσφορά ήταν εντός των εκτιμήσεων, φτάνοντας περίπου τα 30 δισ. ευρώ» ανέφερε στο Reuters πηγή από την ελληνική κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου.

Το βιβλίο για τις προσφορές είχε κλείσει στις 19:00 της Παρασκευής.

Πληροφορίες στον ελληνικό Τύπο από το βράδυ της Παρασκευής ήθελαν τις προσφορές να ανέρχονται κοντά σε 16 δισ. ευρώ από hedge funds και περί τα 10 από τις ελληνικές τράπεζες -εκτιμώντας ότι οι προσφορές θα ξεπεράσουν τα 30 με 32 δισ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha, της Πειραιώς και της Eurobank είχαν δώσει τη σχετική κατά τη συνεδρίασή τους την Παρασκευή.

Επιπλέον τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακοίνωσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Attica Bank, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων επίσης συνεδρίασαν την Παρασκευή. Επίσης και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του προγράμματος.

Οι ελληνικές τράπεζες, ωστόσο δεν διευκρίνισαν το ύψος των ομολόγων που θα πουλήσουν.

Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αργότερα μέσα στο Σάββατο, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης απαιτεί αρκετές ώρες ώστε να διαμορφωθεί ξεκάθαρη εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: