27.12.12

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή 30/12...

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας στην απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

 Διοργανώνει επίσης...
συγκέντρωση των εργαζομένων και των σωματείων - μελών της στην Ερμού (στο Σύνταγμα) στις 10.30 το πρωί της Κυριακής.

 Σε ανακοίνωσή της  η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».

 Επαναλαμβάνει επίσης ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «συνιστά αιτία πολέμου» και γνωστοποιεί ότι πέραν της απεργίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και άλλων παρεμβάσεων με στόχο να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ θα επιδιώξει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα και θα διεκδικήσει να μη στηρίξουν τα κυβερνητικά σχέδια, παίρνοντας σαφή θέση κατά της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Επίσης, θα υπάρξουν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ , προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων και, τέλος, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συντονισμού και στήριξης της απεργίας στην Αθήνα με τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Κάλεσμα στους πολίτες να συμπαρασταθούν στους εμποροϋπαλλήλων και να μην κάνουν αγορές την ημέρα της απεργίας απηύθυνε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

 Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΚΕ αναφέρει ότι «η κατάργηση της Κυριακής Αργίας και η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση θεσμοθέτηση της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, θα εντείνει την ακρίβεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες των καταναλωτών, θα εξαφανίσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου των καταστημάτων»...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: