14.12.12

ΙΣΠΑΝΙΑ>40% οι φτωχοί- της Γης οι Κολασμένοι...



kourdistoportocali
Σχεδόν το 40% του συνόλου του πληθυσμού της Ισπανίας θα κατατάσσονται στους φτωχούς εάν η κυβέρνηση δεν μεταβάλει τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει και συνεχίσει να ... περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες, προειδοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η Intermon Oxfam, το ισπανικό παράρτημα της συνομοσπονδίας Oxfam που ειδικεύεται σε προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την φτώχεια, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ήδη 12,7 εκατ. κάτοικοι της Ισπανίας --το 27% του πληθυσμού-- ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί στο 38% μέσα σε μια δεκαετία, προειδοποίησε η Intermon Oxfam σε έκθεσή της στην οποία προβαίνει σε συγκρίσεις ανάμεσα στην Ισπανία, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

Η Ισπανία κατόπιν θα χρειαζόταν 25 χρόνια για να επιστρέψει στα εισοδηματικά επίπεδα του 2008, σημείωσε ο Χοσέ Μαρία Βέρα, διευθυντής της Intermon Oxfam.

Η Intermon Oxfam βασίζει τις εκτιμήσεις της στους ορισμούς για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας η του κοινωνικού αποκλεισμού που αποδέχεται το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο.

Το χάσμα που χωρίζει τους πλουσιότερους από τους φτωχότερους στην Ισπανία ολοένα και βαθαίνει, σύμφωνα με την οργάνωση.

Το πλουσιότερο 20% κέρδιζε 7,5 φορές περισσότερα από το φτωχότερο 20% το 2011. Το 2022 ο λόγος αυτός μπορεί να έχει φτάσει τις 15 φορές, σύμφωνα με την έκθεση της Όξφαμ.

Η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος υπό τον Μαριάνο Ραχόι προχωρά σε περιστολή των κοινωνικών δαπανών στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: