14.12.12

Διώξεις 40 περιφερειακών συμβούλων για «πάρτι» με δημόσια κονδύλια στην Ιταλία...


Εν μέσω της ταραχώδους προεκλογικής περιόδου στην οποία έχει εισέλθει η Ιταλία «γιγαντώνεται» το σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος από στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια της Λομβαρδίας με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Δείπνα σε..
. ακριβά εστιατόρια, τσιγάρα, σοκολατάκια που αγοράζαν σε καφέ-μπαρ, βιντεοπαιχνίδια, ακόμη και φυσίγγια για κυνηγετικά όπλα, πλήρωναν με κρατικές χρηματοδοτήσεις περιφερειακοί σύμβουλοι της μπερλουσκονικής δεξιάς και της Λέγκας του Βορρά.

Σαράντα περιφερειακοί σύμβουλοι διώκονται από τη Δικαιοσύνη για παράνομη χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων, ανάμεσά τους η Νικόλ Μινέτι (κατηγορούμενη για προαγωγή της πορνείας στα διαβόητα μπερλουσκονικά πάρτι) και ο Ρέντσο Μπόσι, γιος του τέως ηγέτη της Λέγκας του Βορρά.

Όπως αποκαλύπτει η Corriere della Sera, η Μινέτι πλήρωνε με χρήματα των Ιταλών φορολογουμένων δείπνα αξίας 800 ευρώ, ενώ επίσης αγόραζε βιβλία, όπως για παράδειγμα ένα που τιτλοφορείται Mignottocrazia (Πορνοκρατία). Ο γιος του Μπόσι φέρεται να αγόραζε βιντεοπαιχνίδια.

«Εκτός από τον καθαρό μισθό των 9.000 ευρώ το μήνα, οι σύμβουλοι [...] κατάφερναν να δικαιολογήσουν μια σειρά πρόσθετα έξοδα» επισημαίνει η εφημερίδα La Repubblica σε σχετικό δημοσίευμα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας θα έπρεπε να ερευνά το πώς δαπανώνται τα χρήματα που διαθέτουν οι πολιτικές δυνάμεις των περιφερειών της χώρας. Πρακτικά όμως αυτό είναι αδύνατον: οι πολιτικοί αποστέλλουν μόνο ένα τελικό απολογισμό των εξόδων τους, χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες για τη χρήση των πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: