4.12.12

Φοροπληξία στην κυβέρνηση για το 45%...



Άμεσες αλλαγές στην κλίμακα φορολόγησης και στην άρση του αφορολόγητου για τα παιδιά εξετάζει το Μαξίμου μπορστά στον κίνδυνο να μην «περάσει» το νομοσχέδιο στη Βουλή. Στη σύσκεψη των ... αρχηγών οι τελικές αποφάσεις.
Τρόπους έτσι ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το φορολογικό αναζητούν πλέον τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, που γνωρίζουν ότι εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και στην κλίμακα της φορολόγησης αλλά και σε θέματα όπως η άρση του αφορολογήτου για τα παιδιά, το νομοσχέδιο δεν θα «περάσει» από τη Βουλή, με δεδομένες τις αντιδράσεις βουλευτών και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού, προκειμένου να προλάβουν μια κοινοβουλευτική ήττα, εισηγούνται την άμεση πραγματοποίηση αλλαγών σε ό,τι αφορά την κλίμακα και ζητούν η φορολόγηση με ποσοστό 45% να ισχύσει για εισοδήματα τουλάχιστον άνω των 50.000 ευρώ, έτσι ώστε να προστατευτεί -όσο αυτό είναι δυνατό- η μεσαία τάξη. Παράλληλα τα ίδια πρόσωπα ζητούν να υπάρξει ανάλυση για τα ποσά που θα λάβουν ως επιστροφή φόρου οι οικογένειες με παιδιά που θα χάσουν το αφορολόγητο.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε χθες συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, αναζητεί επειγόντως λύσεις έτσι ώστε να εκτονώσει την ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αλλωστε και χθες τα μηνύματα τόσο του κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος χαρακτήρισε το φορολογικό ως μια δοκιμασία και για την κυβέρνηση, τη Βουλή, την κοινωνία, τη φορολογική διοίκηση και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όσο και στελεχών της ΔΗΜΑΡ, που απειλούν ευθέως ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις, ήταν απολύτως σαφή.
Φοροπληξία στην κυβέρνηση για το 45%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν και στην προγραμματισμένη για αύριο σύσκεψη του κ. Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους και των τριών κομμάτων δεν βρεθούν λύσεις, τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στη σύσκεψη αρχηγών. Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έτσι ώστε να προσπαθήσουν να βρουν οι ίδιοι τη «χρυσή τομή». Ο πρωθυπουργός θέλει όλες οι αποφάσεις να έχουν ληφθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας έτσι ώστε το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου να καταθέτει μέχρι τις 15 του μηνός στη Βουλή και οι υπόλοιπες διατάξεις να είναι έτοιμες μέχρι τις αρχές Γενάρη τα αργότερο.

Η συνάντηση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή. Στην ατζέντα εκτός από το φορολογικό θα είναι και ο νόμος για την ιθαγένεια, ακόμη ένα θέμα που δοκιμάζει τις αντοχές της συγκυβέρνησης με δεδομένες τις αντικρουόμενες απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των τριών κομμάτων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: