24.12.12

Αυξημένη κατά 50% η έξοδος των εκδρομέων στα οδικά δίκτυα για τα Χριστούγεννα...


Αυξημένη είναι φέτος η έξοδος των εκδρομέων για τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς το τσουχτερό κρύο σταδιακά υποχωρεί και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο... καιρός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τα Χριστούγεννα με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από την Τετάρτη μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου έφυγαν από την Αττική με προορισμό την επαρχία 251.991 ΙΧ, ενώ τις αντίστοιχες ημέρες του 2011 είχαν φύγει 167.384.

Η αύξηση των οχημάτων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνει το 50%.

Άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή για τα νησιά 38.832 άτομα, από τη Ραφήνα 6.924 επιβάτες και από το Λαύριο 1.700 επιβάτες.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Σήμερα, Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, ο υδράργυρος θα ανέβει αρκετά, όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ.

Την Τρίτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Έως 6 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σημαντική άνοδο.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη. Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στα βορειοδυτικά και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: