25.12.12

BlackRock κατά Οίκων Αξιολόγησης...

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης διαστρεβλώνουν τις αγορές κεφαλαίου, αποδίδοντας την ίδια αξιολόγηση σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ταϊλάνδη και το Καζακστάν, εκτιμά o κορυφαίος στον κόσμο διαχειριστής κεφαλαίου BlackRock, που έχει ... συγκροτήσει δικό του δείκτη υπολογισμού του κρατικού ρίσκου.

BlackRock κατά Οίκων ΑξιολόγησηςΕνώ 23 χώρες αξιολογούνται μεταξύ «BBB+» και «BBB-» από τον οίκο Standard & Poor’s, δηλ. με τους χαμηλότερους βαθμούς επενδυτικής διαβάθμισης, έναντι μόλις 15 το 2008, τότε που άρχιζε η χρηματοπιστωτική κρίση, η αναλογία του χρέους τους προς το ΑΕΠ κυμαίνεται από 12% για το Καζακστάν, 44% για την Ταϊλάνδη και 126% για την Ιταλία. Την ίδια ώρα το κόστος ασφάλισης των ιταλικών ομολόγων από πιθανή στάση πληρωμών, που αξιολογούνται στη βαθμίδα «ΒΒΒ+», είναι σχεδόν τριπλάσιο από αυτό των ομολόγων του Καζακστάν, που έχουν όμως την ίδια αξιολόγηση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η BlackRock, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας 3,7 τρισ. δολαρίων, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της σύστημα υπολογισμού του ρίσκου των κρατικών ομολόγων, κρίνοντας ότι οι μετρήσεις των διεθνών οίκων είναι αναξιόπιστες.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: