10.12.12

«Ποτέ την Κυριακή» λένε έμποροι και βιοτέχνες για το άνοιγμα των καταστημάτων...


Αντίθετη με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τμ τις Κυριακές, δηλώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων (ΕΣΕΕ), ενώ με ειρωνικό τρόπο...
σχολίασε τις ίδιες αποφάσεις η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών- Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ ).

Η ΕΣΕΕ κάνει λόγο για «πειραματισμούς των 'γενίτσαρων' της Τρόικας σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης» και υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή «θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη χειμαζόμενη αγορά, τόσο του κέντρου της Αθήνας όσο και των περιφερειακών και συνοικιακών αγορών της κάθε μικρής και μεγάλης πόλης της χώρας».

Κατά την ΕΣΕΕ, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε περίοδο βαθειάς ύφεσης δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν τον τρόπο και τη ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕΕ τόνισε: «Επιτέλους μια πρόταση που δίνει χρόνο στους 1.300.000 ανέργους άρα και χωρίς εισόδημα 'καταναλωτές', στους 100.000 μικρομεσαίους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, στους υποαπασχολούμενους και στους υπόλοιπους που θα υποστούν τις συνέπειες του νέου Φορολογικού νομοσχεδίου, να περιφέρονται στην αγορά για 'shopping therapy'.»

Και καταλήγει: «Προτάσεις όπως αυτές που διατύπωσε το υπουργείο Ανάπτυξης αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων υπερίπτανται της πραγματικότητας ή υπηρετούν το δόγμα: Να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις. Να περιορισθεί έτσι και ο ανταγωνισμός. Να ενταθεί ο συγκεντρωτισμός, η περαιτέρω ολιγοπώληση της αγοράς και η χειραγώγηση των τιμών, ώστε να αυξηθεί η βιωσιμότητα και παραγωγικότητα στις μεγάλες εναπομένουσες επιχειρήσεις.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: