17.12.12

Μπαλασόπουλος: Καμία διαβούλευση με Μανιτάκη ...


Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας...
 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διαβούλευση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για το μέτρο της διαθεσιμότητας, αναφέροντας ότι...
οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

«Καμία διαβούλευση δεν έχει γίνει για τη διαθεσιμότητα. Έχουμε πάει καμία δεκαριά φορές στο γραφείο του κ. Μανιτάκη και αρνείται να μας δει δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείται, τη στιγμή που από την πρώτη στιγμή είχαμε συγκεκριμένη πρόταση. Για ποια κινητικότητα μιλάμε όταν στις υπηρεσίες του δημοσίου που υποτίθεται ότι θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι δεν έχει γίνει καταγραφή των ελλείψεων και των αναγκών;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μπαλασόπουλος επικαλέστηκε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σύμφωνα με τις οποίες θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.

Τόνισε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνουν να γίνει πρώτα καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων στις υπηρεσίες, να καταγραφεί ότι κάθε μήνα αποχωρούν 500 εργαζόμενοι και ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη διάλυση. «Η κυβέρνηση είναι στη λογική βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί να μας προσλάβουν για έξι μήνες και μετά μπορεί να μας πετάξουν στο δρόμο δεν τους εμπιστευόμαστε» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα, και γι’ αυτό έχουν τη συμπαράσταση των εμπόρων και της κοινωνίας. Για τον κ. Μανιτάκη ανέφερε σκωπτικά ότι «έχει δίκιο όταν λεει ότι δεν θα υπογράψει καμία απόλυση, καθώς τις απολύσεις θα τις υπογράψουν οι δήμαρχοι».

Η ΠΟΕ-ΟΤΕ έχει προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία από σήμερα Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα.

Από την απεργία έχουν αρχίσει ήδη να συσσωρεύονται στους δρόμους όγκοι σκουπιδιών, καθώς οι εργαζόμενοι απέχουν από την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα.

Στις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραισκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: