15.12.12

Αλλάζει όλος ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη...


Σημαντικές αλλαγές στον οργανωτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας...
Του Δημήτρη Κούρου
Σημαντικές αλλαγές στον οργανωτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, καταγράφονται εν όψει του...
συνεδρίου του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν ήδη οι υπεύθυνοι συντονισμού των προσυνεδριακών διαδικασιών στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ στελέχη του κόμματος εξορμούν σε όλη την περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσουν τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου.

Υπεύθυνος συντονισμού των προσυνεδριακών διαδικασιών στην Α' Θεσσαλονίκης ορίστηκε ο πρώην βουλευτής Σερρων, Μιχάλης Τζελέπης, που αντικαθιστά την πρώην βουλευτή, Σούλα Μερεντίτη. Αντιστοίχως στη Β' Θεσσαλονίκης υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Πινακίδης, μέλος του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, που αντικαθιστά τον πρώην βουλευτή, Δημήτρη Παπουτσή.

Επίσης, συγκροτείται γραμματεία της ΝΟΕΣ Α' Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής το Χρόνη Μακρίδη.

Σε ό,τι αφορά τις εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, αύριο υπάρχει η συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Ημαθίας, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ενώ την Κυριακή υπάρχει η συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Κιλκίς, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, της ΝΟΕΣ Ροδόπης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Ντόλιο και της Ξάνθης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Παπουτσή.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης του κόμματος και επαναπροσέγγισης της βάσης, η οποία έχει αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό.

Στόχος είναι το συντακτικό 9ο συνέδριο του κινήματος να έχει ικανό αριθμό συμμετεχόντων, ώστε να δείξει νέα δυναμική και να αντιστρέψει τη σημερινή άσχημη (τουλάχιστον δημοσκοπικά) εικόνα του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει συνεχώς απώλειες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κ. Σούλας Μερεντίτη, που κατατάσσεται στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» ή «σημιτικό» μπλοκ, η οποία δήλωσε ότι δεν την εκφράζει πλέον ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε την κίνηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης έλεγαν πως η... μετατόπιση της κ. Μερεντίτη δε σημαίνει και μετατόπιση των σημιτικών ή εκσυγχρονιστών στο νέο πολιτικό σχηματισμό του κ. Λοβέρδου, ενώ δήλωναν αισιόδοξοι για την κινητοποίηση της βάσης εν όψει συνεδρίου...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: