10.12.12

Αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι διοικητικοί δικαστές...


Σε αναστολή -με πολλά όμως ερωτηματικά -των κινητοποιήσεων τους που είχαν ξεκινήσει από τις 17 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους, προχώρησαν οι διοικητικοί δικαστές σύμφωνα με απόφαση που...
έλαβε η γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε «τη διακοπή της αυτεπάγγελτης αναβολής της συζήτησης όλων των υποθέσεων» και τη συζήτηση «των εγγεγραμμένων υποθέσεων στο πινάκιο, κατά προτεραιότητα (επείγουσες, αναβεβλημένες, κ.λπ.) σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 50%». Δηλαδή, οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν να διακόψουν τις αναβολές στην εκδίκαση όλων των υποθέσεων και παράλληλα να δικάζουν μόνο το 50% των εγγεγραμμένων υποθέσεων στο πινάκιο!

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αποφάσισαν να προχωρούν στη δημοσίευση αποφάσεων και να συμμετέχουν σε διοικητικής φύσεως εργασίες.

Πάντως τα μέλη της Ένωση Διοικητικών Δικαστών, όπως και τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, προτίθενται να καταθέσουν αγωγές στο Μισθοδικείο κατά των περικοπών που υπέστησαν από τις οποίες όπως υποστηρίζουν έχουν χάσει, το 50% των αποδοχών τους.

Οι διοικητικοί δικαστές θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση 21 Ιανουαρίου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Γενικές συνελεύσεις για την ίδια ημέρα έχουν προγραμματίσει επίσης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο και μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να παρατείνει τις κινητοποιήσεις των μελών της έως τις 19 Ιανουαρίου, ενώ παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι την ίδια ημερομηνία αποφάσισαν και τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αποφάσισαν να «μαλακώσουν» την μορφή των κινητοποιήσεων τους προχωρώντας στη μείωση του χρόνου της αποχής. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε οι εισαγγελείς, όπως και οι δικαστές, να κατεβαίνουν από την έδρα από τις 12 μέχρι τις 3 μ.μ. και όχι από τις 10 έως τις 3 μ.μ. όπως έκαναν από τις 17 Σεπτεμβρίου οπότε και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: