24.12.12

Χαμός με τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά...


Βασική επενδυτική επιλογή για το σύνολο σχεδόν των ξένων χαρτοφυλακίων που επενδύουν σε τέτοιου είδους τίτλους. Μέχρι πού μπορεί να φθάσει η απόδοση.
Τα ελληνικά 10ετή ομόλογα εξακολουθούν να αποτελούν την... βασική επενδυτική επιλογή για το σύνολο σχεδόν των ξένων χαρτοφυλακίων που επενδύουν σε τέτοιου είδους τίτλους.

Μολονότι οι αποδόσεις που εξασφάλισαν στο β’ εξάμηνο του 2012 ήταν σχεδόν απίστευτες (σε ορισμένες περιπτώσεις, έφτασαν ακόμα και στο 160%, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 5 μηνών) και δεν θα επαναληφθούν, οι διαχειριστές των μεγάλων funds , εξακολουθούν να τοποθετούνται σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, προσδοκώντας ότι θα εξακολουθήσουν να αποφέρουν κέρδη, έστω και πιο «προσγειωμένα».

Όπως έλεγε στέλεχος ελληνικού dealing room, σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμα και 10% να είναι η απόδοση, θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία, αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι σε ετήσια βάση αυτά τα funds «δουλεύουν» με 3% ή το πολύ 4%.

Για αυτό και στη δευτερογενή αγορά εξακολουθεί να γίνεται «χαμός» κάθε φορά που βγαίνει προς πώληση ελληνικό ομόλογο, ακόμα και αν είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας. Κι αυτή τη ζήτηση σκοπεύει να αξιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών κάνοντας άμεσα και νέες εκδόσεις, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα «σκουπιστούν» άμεσα.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: