22.12.12

Εντολές από Βερμούδες και Ελβετία στο Χρηματιστήριο Αθηνών...


Οι εξελίξεις στις έρευνες για τους Έλληνες καταθέτες, είναι πιθανό να σχετίζεται με πρόσφατες αγοραπωλησίες στο Χρηματιστήριο. Οι εντολές από σουίτες ξενοδοχείων και η περίεργη συγκυρία.
Περίεργες κινήσεις και αγορές μετοχών απασχολούν τις...
Αρχές του Χρηματιστηρίου, καθώς παρατηρείται αγορά μετοχών από κωδικούς Ελβετίας και πωλήσεις από κωδικούς των Βερμούδων.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", επικρατεί προβληματισμός σχετικά με την εθνικότητα των funds, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις εντολές.

Μέχρι στιγμής όσες φορές επιχειρήθηκε να βρεθεί ο βασικός αγοραστής ή πωλητής σε μετοχές που παρουσίαζαν περίεργη χρηματιστηριακή εικόνα δεν υπήρξε αποτέλεσμα, καθώς ειδικά σε περιπτώσεις που οι εντολές έρχονταν από offshore εταιρείες, ως ιδιοκτήτης εμφανιζόταν κάποια δικηγορική εταιρεία με έδρα τη σουίτα κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι παραπάνω εντολές συμπίπτουν χρονικά με την προσπάθεια της Ελλάδας να εξακριβωθεί η "ταυτότητα" των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες μέρες, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, δήλωσε στη Βουλή ότι "στις αρχές του 2013, αν όλα πάνε καλά, θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγησή τους"....
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: