9.12.12

Φουλ για το "γαλάζιο" Επικρατείας ο Στουρνάρας...



Γιάννης Παπαγιάννης

Ο Σαμαράς τον θέλει όχι απλώς σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, αλλά σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στις προσεχείς εκλογές.
Και τον θέλει πολύ, αναφέρει κορυφαία κυβερνητική πηγή στο... "Secret", παρά τις κατά καιρούς μικροδιαφωνίες.
Ο Σαμαρας θέλει, ο Στουρνάρας το σκέφτεται.
Οχι όμως για πολύ. Και φάνηκε αυτο σε πρόσφατη συνέντευξή του στους "Φακέλους" του Παπαχελά, όπου δεν απέκλεισε τίποτε για το μέλλον του σε σχεση με την πολιτική.
"Ειναι κάτι που δεν απορρίπτω", είπε ο Στουρναρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου.
Ο Σαμαράς ψάχνει στελέχη από την αγορά για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
Ηδη έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, αν και είναι πάρα πολύ νωρίς. Ακούγονται τα ονόματα του Μίχαλου κι άλλων από την αγορά, χωρίς φυσικά επί της ουσίας να εχει κάτι οριστικοποιηθεί.
Φαίνεται λοιπόν ότι, εαν δεν υπάρξουν απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, ο Στουρνάρας θα μπει κι αυτός στην μάχιμη πολιτική. Και μάλιστα όχι με σταυρό, κάτι το οποίο πολύ δύσκολα θα τον οδηγούσε στην Βουλη, υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένο ότι πάντοτε οι υπουργοί Οικονομικών αντιμετωπίζουν τη δυσφορία της κοινωνίας και πολύ συχνά τους "μαυρίζουν" οι ψηφοφόροι.
Τα παραδείγματα με τον Γ. Αλογοσκούφη στην Α' Αθήνας και τον Γ. Παπακωνσταντίνου στην Περιφέρεια Αττικής επιβεβαιώνουν τους φόβους .
Άλλωστε, σε μια τέτοια περίπτωση, ούτε ο Σαμαράς θα ήθελε να διακινδυνεύσει τον πολιτικό θάνατο του Στουρνάρα μέσω του σταυρού.
Κλείνει λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, η μεταπήδηση του Στουρνάρα από την αγορά στην μάχιμη πολιτικη.
Και μάλιστα με ένα κόμμα που δεν υποστήριζε κατά το παρελθόν. Τη Νέα Δημοκρατία, που είχε άγρια συγκρουστεί με τον πολιτικό μέντορα του, Κώστα Σημίτη. Πως τα φέρνει η ζωή...


Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: