14.12.12

Ένας μαραθώνιος τελείωσε και ξεκινάει ο επόμενος...

Ένας μαραθώνιος τελείωσε και ξεκινάει ο επόμενος, είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία, μετά το πέρας της Συνόδου κορυφής.

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για ... χαλάρωση», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι στο παρασκήνιο τη Συνόδου, όλοι οι ηγέτες, όπως είπε, αλλά και κοινοτικοί αξιωματούχοι εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά κυρίως για τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η εκταμίευση της δόσης θα επηρεάσει τη ζωή όλων, θα φρενάρει την ύφεση, θα σταματήσει την κατάρρευση, θα αλλάξει η ψυχολογία και θα δοθεί η ελπίδα, κυρίως στα νέα παιδιά».

«Χωρίς αυτή την εξέλιξη δεν θα είχαμε καμία ελπίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα με μιας, αλλά θα αλλάξει πολλά».«Από εδώ και πέρα είναι η ανηφόρα της ανάκαμψης» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και ζήτησε να μην υπάρξουν θριαμβολογίες. «Τελείωσε ο ένας μαραθώνιος, ξεκινάει ο επόμενος αμέσως», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι δάφνες μυρίζουν ωραία, αλλά ξεραίνονται γρήγορα».Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συγκεκριμένα δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας, Θέμη Μπαλασόπουλου, ότι «εμείς θα τους τρομοκρατούμε με την παρουσία μας», ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα: «Οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμια τους και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν. Εμείς προχωράμε και να θυμίσω κάτι που είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου: “Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες”».Aναφορικά με το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ευρώπη αποφάσισε ρητά ότι η επίλυση της διαφοράς μας είναι προϋπόθεση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βρυξελλών-Σκοπίων. «Το μήνυμα στα Σκόπια είναι ξεκάθαρο. Για να ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης υπάρχουν δύο κλειδιά. Το ένα κλειδί το έχουν εκείνοι και το άλλο η Ευρώπη», σημείωσε.




real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: