26.12.12

Μεγαλύτερα σκάνδαλα θα αποκαλυφθούν...

...αν σπάσει το απόστημα που λέγεται ΕΟΤ!
Τι έλεγε ο Καραχάλιος - σε συνομιλητές του- λίγες βδομάδες πριν..
Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον ΕΟΤ και εμπλέκει τον πρώην γενικό γραμματέα του οργανισμού Νίκο Καραχάλιο.
Πρώην μεγαλοστέλεχος του οργανισμού λέει ότι αν «σπάσει το απόστημα που λέγεται ΕΟΤ, τότε... το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε θα φαντάζει πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν».

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι χρόνια τώρα η θέση του γ.γ. του ΕΟΤ είναι πολύ σημαντικότερη ακόμη και απ΄αυτή του υπουργού Τουρισμού και συνήθως ο επικεφαλής του διορίζεται ή έχει τις «ευλογίες» του εκάστοτε πρωθυπουργού αφού ο ΕΟΤ είναι ένας απο τους λίγους δημόσιους οργανισμούς ο οποίος διαθέτει αυτοτελείς οικονομικούς πόρους και τους διαχειρίζεται με μια υπογραφή ο γενικός γραμματέας μετά από μια τυπική έγκριση του διορισμένου διοικητικού του συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες ο Νίκος Καραχάλιος φέρεται να έλεγε στους συνομιλητές του ότι «εγώ αν ποτέ θα φύγω από τον ΕΟΤ θα φύγω όχι με εντολή της υπουργού αλλά με εντολή αυτού που με διόρισε», εννοώντας προφανώς τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, φαίνεται να είχε υπόψη της σε γενικές γραμμές το τι συνέβαινε στον οργανισμό και πίεζε αφόρητα τον τελευταίο μήνα το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Ν.Καραχάλιου απο τον ΕΟΤ, κάτι που έγινε την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά στους συνομιλητές της στην κυβέρνηση ότι «με τις συμπεριφορές του ο Νίκος μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην εικόνα της κυβέρνησης».

Ωστόσο το περιβάλλον του Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν ένα από τα πλέον προβεβλημένα μεσαία στελέχη της ΝΔ, λέει ότι «έχει αρχίσει και ξετυλίγεται η μεθόδευση κάποιων για να τον πλήξουν πολιτικά» και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους νομικούς του συμβούλους για να δοθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις στην οικονομική αστυνομία που ερευνούν το σκάνδαλο.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: