20.12.12

Εύσημα στον Μάριο...



Την έμμεση στήριξή του στα όσα έγιναν από τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, λέγοντας ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν η χώρα απέφυγε την... επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Πρόκληση πλέον είναι να σταθεροποιηθεί αυτή η αξιοπιστία» συμπλήρωσε.

«Κάναμε αυτή την προσπάθεια για τους εαυτούς μας και τις μελλοντικές γενιές, όχι για να ικανοποιήσουμε έξωθεν εντολές» πρόσθεσε ο Ναπολιτάνο.

Σε ό,τι αφορά την κάθοδο του Μάριο Μόντι στην πολιτική αρένα, σύμφωνα με σχολιαστές ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξετάζει το να υποστηρίξει μια κεντρώα συμμαχία στη Γερουσία και στη Βουλή.

Στη Βουλή, τα ψηφοδέλτια θα είναι, πιθανότατα, δυο: το πρώτο, πιο «πολιτικού χαρακτήρα», θα έχει επικεφαλής των χριστιανοδημοκράτη Καζίνι, του κόμματος Ένωση Κέντρου (UdC), ενώ το άλλο θα συγκεντρώνει προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών, με σημείο αναφοράς το πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι, τον Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο.

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρωθυπουργός Πιερλουίτζι Μπερσάνι, από την πλευρά του, αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί με τον Μόντι και ότι στην προεκλογική εκστρατεία ο κύριος αντίπαλός του παραμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερσάνι συνομίλησε με ανώτατα στελέχη των Ευρωπαϊκών Θεσμών στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση εκλογικής του επικράτησης, δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την πολιτική οικονομικής εξυγίανσης, αν και αν θα προσπαθήσει να τονώσει την ανάπτυξη και τη ζήτηση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: