23.12.12

Ανασχηματισμός…μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ!...



Οριστικό τέλος στα σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού εκ μέρους του Πρωθυπουργού από το πρώτο εξάμηνο του 2013 έβαλε ο Α. Σαμαράς κατά την σύσκεψη των... πολιτικών αρχηγών της περασμένης Τρίτης, ενώ ατύπως συμφωνήθηκε με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ότι ο ανασχηματισμός «παγώνει» τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της "Καθημερινής" ο κ. Σαμαράς στη διάρκεια της σύσκεψης κατέστησε σαφές πως στόχος του είναι η κυβέρνηση να είναι μακράς πνοής και ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θετικό «μομέντουμ» που δημιουργούν η εκταμίευση των δόσεων και η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην οποία προσβλέπει τους πρώτους μήνες του χρόνου.

Επίσης με βάση τις απόψεις που αντήλλαξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί απομακρύνεται το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται πως ισχυρή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκρίνει τον απεγκλωβισμό του κόμματος από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ως εκ τούτου, τυχόν απόφαση για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη θα δημιουργούσε ένα μεγάλο πεδίο σύγκρουσης ενόψει του κρίσιμου για την πορεία του κ Βενιζέλου, συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: