17.12.12

Στον πυρετό των Προεδρικών με φόντο Κυπριακό, οικονομία και… Συρία...

Ανεβαίνει το θερμόμετρο με κόντρες...
Λευκωσία: Εφ'όλης της ύλης είναι πλέον οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθώς πλησιάζουμε προς τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου. Το Κυπριακό βρέθηκε χθες στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων, με τον Νίκο Αναστασιάδη να επικρίνει την πολιτική....
Χριστόφια στο εθνικό θέμα υπογραμμίζοντας πως «η δίκαιη λύση παρέμεινε κενό σύνθημα» και ούτε «οι γενναιόδωρες προσφορές και παραχωρήσεις» άνοιξαν τον δρόμο προς τη λύση. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προειδοποίησε για «επικίνδυνες ακροβασίες» και ζήτησε προβληματισμό για τις προτάσεις που διάφοροι θέτουν για το Κυπριακό.

Η πολιτική διελκυστίνδα και η αντιπαράθεση συνεχίστηκαν χθες και στα θέματα της οικονομίας εν μέσω παρατεταμένης αγωνίας και αβεβαιότητας για τα θέματα του Μνημονίου και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε σε «αλόγιστες καθυστερήσεις», οι οποίες μετέτρεψαν «διαχειρίσιμα προβλήματα της οικονομίας σε ασφυκτικά αδιέξοδα». Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, «σήκωσε το γάντι» υποστηρίζοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης αποκρύβει «την πραγματική φύση των προβλημάτων που οδήγησαν στον Μηχανισμό και το Μνημόνιο». Στη δική του παρέμβαση, ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον λαό να μην επιτρέψει «να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τρόικας».

Και πέραν όλων αυτών, προέκυψε και θέμα με 5.000 πολιτικούς πρόσφυγες από τη Συρία, τους οποίους –σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη– σκοπεύει να φιλοξενήσει η κυβέρνηση. Από πλευράς κυβέρνησης υπήρξε διάψευση επί του θέματος, με τον Στ. Στεφάνου να δηλώνει πως ο κ. Αναστασιάδης κατασκευάζει ειδήσεις για να προκαλέσει αναστάτωση...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: