21.12.12

Ο Καραμανλής στη Μουρούζη...



ΥΠΑΡΧΟΥΝ Γερμανοί που σέβονται τις ελληνικές πολιτικές και όχι μόνο ευαισθησίες. Κάποιοι από αυτούς, όπως ο Χανς Γκερτ Πέτερινγκ , προχωρούν ένα βήμα παραπέρα καθώς ... αντιλαμβάνονται και τις εσωκομματικές ισορροπίες. Το λέω επειδή ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα, επέλεξε την τακτική τού «ανακοινώνω κάτι δημοσίως για να το κάψω» σχετικά με τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή (φωτογραφία κάτω)...
ΣΗΜΕΙΩΝΩ ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση με την οποία το θινκ τανκ των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών εγκαινίασε την επανενεργοποίησή του στην Ελλάδα. Ομως ο Πέτερινγκ στην ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι θα έβλεπε τον πρώην πρωθυπουργό, προφανώς για να μη θεωρηθεί ότι το κάνει παρασκηνιακά.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ έγινε χθες το πρωί στα γραφεία του Ιδρύματος Αντενάουερ στη Μουρούζη, δίπλα μάλιστα στο διαμέρισμα του Αντώνη Σαμαρά. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα και ήταν «ουσιαστική».
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ μετέβη εκεί με συνεργάτες, αλλά στη συνάντηση, εκτός από τους δύο άνδρες και τη διευθύντρια του Ιδρύματος στην Αθήνα, κανένας άλλος δεν ήταν παρών.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ άνθρωπος που πέρασε χθες το κατώφλι της Μουρούζη για να δει κατ' ιδίαν τον Πέτερινγκ ήταν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. 


πηγη "Μικροπολιτικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: