3.12.12

«Δεν θα αποδεχθούμε το ναζισμό»...



Κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής, ξενοφοβικής βίας και του νεοναζισμού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την ... Ιπποκράτους έστειλε το μήνυμα ότι είναι κατά της Χρυσής Αυγής και των φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Ανέφερε ότι η υποκατάσταση του κράτους δεν είναι μία ανεκτή, μία συνταγματικά αποδεκτή επιλογή. Και τόνισε ότι «η έννομη τάξη δεν ανέχεται κάλυψη εγκληματικών πράξεων».

Στάθηκε στα τέσσερα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτά είναι η λειτουργία της αστυνομίας, η επιρροή και οι πρακτικές της. Δεύτερο μέτωπο ανέφερε ότι είναι τα σχολεία και το τρίτο μέτωπο είναι η έντονη παρουσία των ομάδων στο εσωτερικό της εκκλησίας και σε λατρευτικές εκδηλώσεις. Τέταρτο και πιο προβληματικό χαρακτήρισε την αντίληψη που έχουν ορισμένα ΜΜΕ να σκέφτονται ότι αυτά πουλάνε και γι’ αυτό έχουν ενδιαφέρον.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει αυτή την πρωτοβουλία «ως πρωτοβουλία που την αφήνουμε στη διάθεση όλων των πολιτικών και άλλων δυνάμεων και τους καλούμε να συσπειρωθούν».

Τόνισε τη λειτουργία παρατηρητηρίου που θα λειτουργεί κατά των φαινομένων βίας αλλά και στην λειτουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο (θα βγει στον αέρα αύριο) για τα συγκεκριμένα φαινόμενα. Και σημείωσε ότι εκτός από το βίντεο που δημιουργήθηκε, θα γίνει και ημερίδα διεθνούς επιπέδου τον Ιανουάριο.

«Δεν θέλουμε μόνο καταγραφή περιστατικών ούτε μόνο επικοινωνιακή ανάδειξη. Ζητάμε πιο θετικό περιεχόμενο, νομική συνδρομή στα θύματα, ανάδειξη θετικών πρακτικών».
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα υπάρχει τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών αλλά και χώρος για την υποδοχή του κοινού. «Δεν αρκεί μόνο η αντιμετώπιση, πρέπει να αντιμετωπιστεί και ο αυτουργός. Που είναι το αντισυνταγματικό κόμμα της Χρυσής Αυγής», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήδη έσπευσαν να πουν εκπρόσωποι της ότι θα κάνουν την εθνική αυγή. Ο εγκωμιασμός του ναζισμού, το κίνημα αυτό με βάση αντιβαίνει το άρθρο 29/1 Συντάγματος. Ο ποινικός κώδικας προσδιορίζει ποια είναι τα θεμελιώδη στοιχεία», σημείωσε. Και τόνισε: «Η έννομη τάξη έχει μηχανισμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα». Ανέφερε δε ότι αφετηρία είναι η καταδίκη του φαινομένου από το σύνολο του πολιτικού τόξου.

«Φτάσαμε να απολογούμεθα διεθνώς γιατί βουλευτής μετέχει στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε, υπονοώντας τη δράση της Ελένης Ζαρούλια.

Και τόνισε ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και όλα τα κόμματα να λειτουργήσουν από κοινού για να μη μετέχει η Χρυσή Αυγή σε διάφορες αντιπροσωπείες και θα συγκαλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Το θέμα πάντως του σχηματισμού φορέα από τον Ανδρέα Λοβέρδο απέφυγε να το σχολιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: