12.12.12

Γραμματέας συντονισμού ή αντιπρόεδρος...

Πολύ συζήτηση θα προκαλέσει η συγκρότηση της Γραμματείας Συντονισμού της κυβέρνησης, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις οργανισμών το οποίο και κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Η... συγκρότηση της Γραμματείας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό έχοντας ως επικεφαλής στέλεχος 5ετούς θητείας, αποτέλεσε αίτημα τόσο των Γάλλων που ανέλαβαν τον εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής όσο και του επικεφαλής της Task Force Χόρστ Ραϊχενμπαχ.

Για τη θέση του Γραμματέα Συντονισμού προαλείφεται ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πρώην Υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ένας εκ των στενών συνεργατών του Α. Σαμαρά και του υπ. Επικρατείας Δ. Σταμάτη. Ωστόσο, οι αρμοδιότητες της Γραμματείας, που σβήστηκαν και γράφηκαν πολλές φορές, εξακολουθούν να προκαλούν συζητήσεις.

Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι, επί της ουσίας, πρόκειται για μίας μορφής αντιπροεδρία και, μάλιστα, μόνιμου χαρακτήρα. Από το Μαξίμου, πάλι, επιχειρούν να χαμηλώσουν τον πήχη Ο Γραμματέας Συντονισμού θα παρεμβαίνει σε επίπεδο υπουργείου, δηλαδή από του Γεν. Γραμματείς και κάτω, λένε συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Τα υπόλοιπα και κυρίως τις επαφές με τους υπουργούς θα αναλάβουν, όπως και σήμερα κατά περίπτωση, οι Κ. Μπούρας, Δημ. Σταμάτης και Τάκης Μπαλτάκος και, όπου απαιτηθεί, ο ίδιος ο Σαμαράς.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: