24.12.12

Μέσω κινητού η ενημέρωση για το ύψος των τελών κυκλοφορίας...


Τη σταδιακή διάθεση υπηρεσιών μέσω φορητών συσκευών (smartphones και tablets), ξεκινώντας από την «Ανάκτηση κωδικού πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων έτους 2013», ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Η...
υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για εύχρηστη και ορθή ενημέρωση για το ύψος και τον κωδικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή τους μέσω όλων των διαθέσιμων τραπεζικών και μη καναλιών.

Στην εφαρμογή για έξυπνες συσκευές αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ, του αριθμού κυκλοφορίας και του τύπου του οχήματος ενός φυσικού προσώπου για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την εξυπηρέτηση και την καλύτερη πληροφόρηση του πολίτη μέσω όλων των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Η εφαρμογή της ΓΓΠΣ είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Σύντομα δε θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές με εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα (iOS, WindowsPhone, BlackBerry κ.ά.)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: