27.12.12

Ο ειδικός σύμβουλος είχε προσληφθεί για να «ξεβρωμίσει» τον ΕΟΤ!...


Αυτό που κάνει εντύπωση, λένε στελέχη του υπουργείου, είναι το γεγονός ότι ακόμη και τώρα στην περίοδο της πιο βαθιάς κρίσης στις υπηρεσίες του ΕΟΤ φαίνεται να μην έχει αλλάξει τίποτε με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να μοιράζουν χρήματα είτε για εκδηλώσεις είτε για ... ταξίδια είτε για εκθέσεις που δεν ενδιαφέρουν παρά ελάχιστους

Εντύπωση πάντως προκαλεί και η πρόσληψη του βασικού κατηγορούμενου του σκανδάλου με τις επιταγές , από τον Ν.Καραχάλιο ο οποίος λέει ότι τον γνώρισε σε κοινωνική εκδήλωση και αμέσως τον προσέλαβε χρίζοντας τον δεξί του χέρι αναθέτοντας του, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, «να ξεβρωμίσει τον ΕΟΤ από τα τρωκτικά!».

Ο κ. Βασιλάκος, είχε σπουδάσει στην Αγγλία και είχε προϋπηρεσία σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με βασική έδρα στην Δανία, σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ αλλά και στην «Αποστολή» της Εκκλησίας.

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος μεταξύ άλλων ασχολείτο και με τη λειτουργία των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, αντικείμενο για το οποίο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη είχε κατηγορήσει τον Νίκο Καραχάλιο ότι καθυστερεί επικίνδυνα την ανασυγκρότηση τους και την κλείσιμο αρκετών εξ αυτών. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος με τις επιταγές κατηγορούσε και τους ταμίες του οργανισμού επικαλούμενος τι πόρισμα ορκωτών λογιστών για αναφερόμενες «ατασθαλίες» στον Οργανισμό και μια «μαύρη τρύπα» της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Για αυτόν τον λόγο ο κ. Βασιλάκος φέρεται να απαίτησε από τους ταμίες να του παραδώσουν τα μπλοκ επιταγών που χειρίζονταν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αμέσως μόλις πήρε δύο μπλοκ επιταγών από τους ταμίες του ΕΟΤ, έκοψε το τελευταίο στέλεχος ενός από αυτά - τα υπόλοιπα στελέχη ήταν λευκές σελίδες ή είχαν κοπεί κανονικά από τους ταμίες - και το παρέδωσε προκειμένου να εισπραχθεί το προαναφερόμενο ποσό της κομπίνας με το ξενοδοχείο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι έκοψε το τελευταίο στέλεχος του μπλοκ προκειμένου η παράνομη αυτή πράξη του να μην γίνει γρήγορα αντιληπτή ενώ φαίνεται να έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του κ. Καραχάλιου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Βασιλάκος αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε πολλά χρέη. Για να εισπραχθούν τα 147.000 ευρώ χρησιμοποίησε σαν μεσάζοντα έναν παλιό γνωστό του, που είχε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και με τον οποίο είχαν επαγγελματική συνεργασία το 2004, στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: