16.12.12

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Θεωρούν προνόμιο το δικαίωμα στην εργασία...


Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, από τις Βρυξέλλες, περί «τρομοκρατίας των προνομιούχων επειδή ... χάνουν τα προνόμιά τους».

«Για τον κ. Σαμαρά το δικαίωμα στην εργασία είναι προνόμιο και απείλησε μάλιστα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πώς, "να είναι σίγουροι ότι θα το χάσουν". Θα χάσουν δηλαδή τη δουλειά τους, θα απολυθούν. Θεωρεί προνόμιο το να μπορούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ζήσουν τις οικογένειές τους και να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, όταν η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση έχει καταστρέψει τα πάντα, την Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος γενικότερα», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της.

«Δεν μας προκαλούν εντύπωση οι δηλώσεις του επικεφαλής μίας κυβέρνησης υποταγής στους ξένους τοκογλύφους-δανειστές», λέει η Ομοσπονδία και χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «εντολοδόχο της τρόικας», «που με την μνημονιακή άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική την οποία ασκεί κατά γράμμα η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση που εκπροσωπεί, τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία, εξαθλιώνει τους Έλληνες, ξεπουλάει τη Δημόσια περιουσία, απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Οι δηλώσεις αυτές «δεν μας προκαλούν εντύπωση, γιατί ο κ. Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του έχουν όλοι λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα και το παίζουν "σωτήρες" στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ παραθέτει τα περιουσιακά στοιχεία των τριών πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως «αυτοί είναι οι προνομιούχοι και τα συμφέροντα που υπηρετούν».

«Ο αγώνας των εργαζομένων υποκινείται από το αίσθημα της επιβίωσης. Και για το λόγο αυτό, δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν υπάρξει δικαίωση», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: