27.12.12

Εξι νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ - Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων...


Ισχυρό χειμωνιάτικο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του έξι άνθρωποι και να ακυρωθούν σήμερα πάνω από 200 πτήσεις ενώ χθες ακυρώθηκαν συνολικά 1500 αεροπορικά δρομολόγια. Πάνω από...
200.000 νοικοκυριά έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Αλαμπάμα.

Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνι έχουν σαρώσει τις κεντρικές πολιτείες της Αμερικής και κατευθύνονται βορειανατολικά ενώ παγιδευμένοι σε πάγους και χιόνια έμειναν χθες εκατοντάδες οδηγοί οχημάτων και πάνω από 1500 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Το κύμα κακοκαιρίας απειλεί σήμερα τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη ενώ τα περισσότερα θύματα προέρχονται από τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού στους δρόμους.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει χιόνι ύψους από 30 μέχρι 46 εκατοστά στη Νέα Αγγλία. Ισχυρή χιονόπτωση προβλέπεται για το Βερμόντ και το Νιου Χάμσαϊρ.

Αργά χθες, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Επιχείρησεων Έκτακτων Αναγκών για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο προειδοποίησε μάλιστα τις εταιρείες παροχής ενέργειας πως οι διοικήσεις τους θα είναι υπόλογες για την λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας -μετά τα σημαντικά προβλήματα που είχε προκαλέσει ο κυκλώνας Σάντι και δεν είχαν λυθεί για αρκετές ημέρες μετά το πέρασμά του...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: