29.12.12

Πόσες λίστες υπάρχουν?...


O Κουκουλόπουλος δήλωνε κατηγορηματικά ότι στη λίστα Λαγκάρντ περιέχονται μόνο 1.991 ονόματα...
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και κάθε δήλωση του φέρει την ανάλογη βαρύτητα. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Κουκουλόπουλος διατύπωσε δημοσίως κάποιες αντιρρήσεις για ... την αξιοπιστία της λίστας που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Πιο συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική...



...έκδοση του Πρώτου Θέματος καταγράφεται η παρακάτω είδηση:


Έντονες είναι οι πολιτικές αντιδράσεις με αφορμή τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ». Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, αμφισβητεί την γνησιότητα της λίστας που δημοσίευσε στο περιοδικό του ο Κώστας Βαξεβάνης, εξηγώντας πως «έχει διαφορετικό αριθμό ονομάτων» από αυτήν που είχε παραδοθεί στον κ. Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «δεν ξέρω αν είναι η λίστα Λαγκάρντ αυτή, έχει διαφορετικό αριθμό ονομάτων . Το αντίγραφο που είχε παραδοθεί από τον κ. Διώτη στον κ. Βενιζέλο είναι 1991 ονόματα και έχει μνήμη το στικάκι, δηλαδή δεν θέλω ούτε μπορώ να διανοηθώ ότι σε προηγούμενο διάστημα έγινε αλλοίωση της λίστας».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε για το εάν και κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σημειώνοντας «αυτό που κανείς παρατηρεί σε αυτή τη λίστα είναι ότι μπαίνουν πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί πέραν του ότι είναι προϊόν υποκλοπής».

«Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμο γιατί πάρα πολλοί από τους Έλληνες επιχειρηματίες που είναι μέσα φαντάζομαι ότι θα μπορούν να δικαιολογήσουν και τα ποσά που έχουν εκεί μέσα. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην τεθεί εν αμφιβόλω η σύμβασή μας με την Ελβετία και άλλες χώρες».

Σχόλιο: Η λίστα που έστειλαν οι Γάλλοι ξανά στο υπουργείο Οικονομικών περιέχει 2.062 ονόματα και υποτίθεται ότι τα τρία παραπάνω είναι οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που αφαιρέθηκαν από τη λίστα.

Πώς γίνεται όμως ο πιο στενός συνεργάτης του Βενιζέλου να δηλώνει ότι το στικάκι που παρακράτησε στο σπίτι του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε σίγουρα μέσα μόνο 1.991 ονόματα; Πόσες λίστες υπάρχουν πια;

Θα καλέσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς και η Βουλή τον κ. Κουκουλόπουλο; Πόση «κοπτοραπτική» έχει γίνει για να καταλήξουμε στο βολικό συμπέρασμα ότι φταίει μόνο ο Παπακωνσταντίνου;

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: