8.12.12

Δάκρυα μεν, μνημόνιο δε...


Το ευρώ έστειλε στον Καιάδα τη Μεγαλόνησο (BINTEO) ...

Βαρύς ο πέλεκυς ενός εξαρθρωτικού μνημονίου , που συνομολόγησε η Κυπριακή κυβέρνηση με την αμαρτωλή νεοαποικιοκρατία της τρόϊκας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), επιπίπτει επί της Κύπρου και των ελληνοκυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας με...

διάγγελμά του ματαίως προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της μνημονιακής θηλιάς, η οποία ξαναγυρίζει την Κύπρο και μάλλον με χειρότερους οικονομικοπολιτικούς όρους, στην πρόσφατη εποχή της αποικιοκρατίας.

Η ένταξη της Κύπρου στο ευρώ αποδεικνύεται μνημειώδες λάθος και για την Κυπριακή δημοκρατία, αφού αυτή η ένταξη και οι ακραίες νεοφιλελεύθερες και μονεταριστικές συνταγές της , έδοσαν φτερά στην ασυδοσία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, φυλάκισαν την Κυπριακή οικονομία στη Γερμανική σιδεροτροχιά και της αφαίρεσαν κάθε ευελιξία και αμυντικό όπλο.

Ο Δ. Χριστόφιας προσπάθησε να εμφανίσει τη μνημονιακή μπότα , η οποία θα σημάνει για την Κύπρο μια άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική καταστροφή, ως μοιραίο, τάχα, κακό, το οποίο ο ίδιος και η Κυπριακή κυβέρνηση περιόρισαν με τη σκληρή τους διαπραγμάτευση.

Το μνημόνιο και η τροϊκανή κηδεμονία δεν ήταν καθόλου αναπότρεπτα για την Κύπρο. Και μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην μεγαλόνησο όφειλε να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια άλλη προοδευτική πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη και νέας προοδευτικής-αντινεοφιλελεύθερης πορείας διεξόδου στηριγμένης σε ένα πρόγραμμα άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών και ανασυγκρότησης.

Δυστυχώς, το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ, υπό τα χειροκροτήματα της βαριάς εκτεθειμένης Κυπριακής Δεξιάς, έθεσε την Κύπρο υπό τη μνημονιακή μπότα, ίσως αποδειχθεί βαρύτατο ιστορικό ατόπημα για την προοπτική του, ενώ μπορεί να έχει όχι μόνο οικτρές οικονομικοκοινωνικές αλλά και τραγικές εθνικές συνέπειες για το Κυπριακό μέλλον.


ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

iskra.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: