6.12.12

Ζουν αρμονικά με τις κόμπρες...(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από 60 χρόνια, ένας γιατρός από την Ταϊλάνδη είχε την ιδέα να μετατρέψει ένα μικρό χωριό σε πόλο έλξης των τουριστών. Έτσι, έπεισε τους συντοπίτες του να...
έχουν φίδια ως κατοικίδια και να διοργανώνουν παραστάσεις για τους επισκέπτες του χωριού. Τελικά, το όραμά του έγινε πραγματικότητα και, σήμερα, το χωριό Ban Kok Sa-Nga στην Ταϊλάνδη είναι γνωστό ως «Χωριό των Κόμπρα».

 Κάθε ένα από τα 140 σπίτια του χωριού έχει τουλάχιστον ένα κατοικίδιο φίδι, το οποίο ζει σε ένα ξύλινο κουτί έξω από την κατοικία. Στο χωριό υπάρχουν διάφορα είδη φιδιών, συμπεριλαμβανομένων και των πιο θανατηφόρων όπως η βασιλική κόμπρα ή η κόμπρα «monocled».

 Η ατμόσφαιρα στο Ban Kok Sa-Nga είναι πάντα γιορτινή και οι κάτοικοι δηλώνουν ότι τα φίδια είναι οι καλύτεροί τους φίλοι. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, η τοπική κοινωνία δεν κερδίζει αρκετά χρήματα από τις παραστάσεις φιδιών, αλλά από βότανα που πωλούνται στη βιομηχανία των παραστάσεων με κόμπρα.

Το πιο γνωστό βότανο από αυτά είναι το «wan paya ngoo», το οποίο όταν ανακατεύεται με lime χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για το δηλητήριο της κόμπρα...
newsbeast.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: