20.12.12

Θεσσαλικός συνεταιρισμός ντοματοπαραγωγών...


Στην ίδρυση Αγροτικού Συνεταιρισμού με τίτλο «Α.Σ. ΘΕΣΤΟ» προχωρούν Θεσσαλοί ντοματοπαραγωγοί, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα προς όλους τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ότι «η αυτοοργάνωση μέσα από συλλογικές μορφές δράσεις, αποτελεί...
τον πιο σίγουρο δρόμο για τη διεκδίκηση του δικαιώματος όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά κυρίως στην ανάπτυξη».

Έτσι η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή συγκαλεί γενική συνέλευση των ιδρυτικών μελών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ. Οι εγγραφές μελών, οι οποίες άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα και θα συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 300 μερίδες, γεγονός που έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για το θεσσαλικό συνεταιριστικό κίνημα.

Μετά την απόφαση για εκκαθάριση της ΕΑΣ Λάρισας απαίτηση των ντοματοπαραγωγών, όπως αυτή εκφράστηκε σε μια σειρά συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Λάρισα και Φάρσαλα, ήταν να οδηγηθούν σε ένα νέο, ενιαίο, αυτόνομο και υγιές συλλογικό σχήμα. Η τελική γέννηση ενός νέου συνεταιρισμού, θα στεγάσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες των παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας σε πρώτη φάση (και έπεται συνέχεια), ενώ σύμφωνα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «είναι και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Το μήνυμα προς την Πολιτεία είναι ότι το συνεταιριστικό κίνημα που καταταλαιπωρήθηκε και έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης κα αλλότριων επιδιώξεων από τους κάθε λογής «εκπροσώπους» των παραγωγών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει και πάλι τον μπροστάρη της πολυπόθητης ανάπτυξης, μέσα από ανεξάρτητες αυτοελεγχόμενες και με σαφείς επιχειρηματικούς στόχους οργανώσεις. Προς όσους εποφθαλμιούν σε ίδια οφέλη από την κατάρρευση των συνεταιρισμών, το μήνυμα είναι ότι η αναγέννηση από τις στάχτες μπορεί και πρέπει να λάβει πιο συνειδητή και ισχυρή μορφή».

Να σημειωθεί πως στην ιδρυτική συνέλευση θα γίνει οριστική διαμόρφωση κα έγκριση του καταστατικού του Συνεταιρισμού, ενώ θα αναδειχτεί κα προσωρινή διοίκηση, η οποία αφού αναγνωρίσει και επισήμως τον Συνεταιρισμό, θα τον οδηγήσει περί τα μέσα Φεβρουαρίου, σε αρχαιρεσίες εκλογής οργάνων διοίκησης και ελέγχου του. Η συνέλευση θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο αγρότη και μη, που θα ήθελε να την παρακολουθήσει.

Προσωρινά για τον «ΑΣ ΘΕΣΤΌ» υπογράφουν οι κ. Καρατόλιας Χρήστος (6974-732.460), Κυρίτσης Νίκος (6972-084.690), Σουλιώτης Χρήστος (6974-009.901), Χριστοδούλου Κώστας (6944-898.425)....
 http://thessalianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: