21.12.12

Χαρτοπόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου για το ταξίδι Τσίπρα στην Βραζιλία...

www.tokarfi.gr
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή δηλώσεις του υπεύθυνου εξωτερικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ήσυχου από τη Βραζιλία.
«Ο κ. Τσίπρας βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και όχι για να...
τη διαφημίσει όπως θα όφειλε από τον θεσμικό του ρόλο», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε ένα «πολυδάπανο ταξίδι» στη Λατινική Αμερική για να πείσει τον βραζιλιάνο Πρόεδρο να σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας μας μέσω του ΔΝΤ.

«Μέχρι προχθές κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι δεν πήρε την δόση. Σήμερα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να την ματαιώσει. Σήμερα ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε στα μάτια και του τελευταίου Έλληνα» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο κ. Ήσυχος, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο ταξίδι του, υποστήριξε η Βραζιλία «δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό». Ανέφερε επίσης ότι η Βραζιλία «θα θέσει θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και γενναίας διαγραφής του».

«Είναι προφανές ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, κάνει πως δεν καταλαβαίνει», απάντησε με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι επαφές της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούν στη χάραξη «μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», καθώς και «στην προσπάθεια να βρεθούν σύμμαχοι για τον ελληνικό λαό, ώστε να ξεπεράσει την κρίση με πολιτικές ανάπτυξης».

«Όσο για τον ίδιο τον κ. Κεδίκογλου, τον ενημερώνουμε ότι το ανώτερο αξίωμα στη Βραζιλία, αυτό του Προέδρου, το κατέχει γυναίκα, η κ. Ρούσεφ, και όχι άντρας όπως γράφει στην ανακοίνωσή του. Πολλαπλά εκτεθειμένος και αδιάβαστος για πολλοστή φορά», προστίθετο στην ανακοίνωση.

«Ας αφήσει τα ευφυολογήματα ο ΣΥΡΙΖΑ και ας απαντήσει επί της ουσίας για την προκλητικότατη υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας από τον κ. Τσίπρα», αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με νεότερη ανακοίνωσή του.

Βολές κατά του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ. «Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται στη Βραζιλία να μπλοκαριστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και να τεθούν όροι που θα φέρουν σε ευθεία σύγκρουση την Ελλάδα με τα κοινοβούλια και τους λαούς των κρατών μελών της ευρωζώνης, είναι εθνικά τραγικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους.

«Το γεγονός ότι καμαρώνει για τη στάση του αυτή με δηλώσεις και ανακοινώσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση, «δείχνει πολιτικά το στρατηγικό κενό του ΣΥΡΙZA».

Δεν υπάρχουν σχόλια: