24.12.12

Η βία έφερε βία στο Βόλο...


...με ηθικό αυτουργό, τον βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,  Hλιόπουλο...
e-volos.gr

 Την Κυριακή το απόγευμα συνέβη τελικώς το αναπόφευκτο, ως απόρροια των συνεχιζόμενων προκλήσεων από τον χρυσαυγίτη Βουλευτή Μαγνησίας, από τη Ραφήνα, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, έναντι του ίδιου του μαζικού αντικυβερνητικού και... συνάμα αντιφασιστικού κινήματος στο Βόλο, με την συμπλοκή νεαρών Βολιωτών και μελών της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Κυριακής, γύρω στις 8.30, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 23χρονου και ενός 25χρονου αλλά και ενός 51χρονου (!), μελών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με τον τελευταίο να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου με κακώσεις στο πρόσωπο.

Η συμπλοκή, η οποία συνέβη στη συμβολή των οδών Ιάσονος με Γαμβέτα στο κέντρο του Βόλου, ήταν αναπόφευκτη, όπως την χαρακτήριζαν δηλαδή περιμένοντάς τη εδώ και εβδομάδες οι Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, αφού οι προκλήσεις, από πλευράς του ξένου προς την πόλη Βουλευτή Ηλιόπουλου, δεν σταμάτησαν στιγμή, από την ημέρα που στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης και σύμφωνα πάντα με την ίδια της ΕΛ.ΑΣ., έκανε επίδειξη του όπλου του έναντι αντιφασιστών.

Ακολούθησε η πρόκληση με κρανοφόρα και ροπαλοφόρα μέλη της Χρυσής Αυγής να προκαλούν έξω από τα γραφεία τους διερχόμενη αντιμνημονιακή πορεία και εν συνεχεία η χυδαία επίθεση, μέσω ανακοίνωσης του ίδιου του χρυσαυγίτη Βουλευτή, εναντίον του e-Volos.gr και του διευθυντή του Αντώνη Κουμιώτη, την οποία καταδίκασε η συντρηπτική πλειοψηφία των φορέων και των εργαζόμενων της Μαγνησίας.

Τελευταία πρόκληση αυτή του Σαββάτου, με την Χρυσή Αυγή Μαγνησίας να διοργανώνει την ίδια μέρα και ώρα προγραμματισμένου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, διανομή τροφίμων και μάλιστα στην παραλία του Βόλου, με σκοπό την μετατροπή της υποτιθέμενης αλληλεγγύης του χρυσαυγίτη Βουλευτή σε ψηφοθηρική φιέστα, την οποία σαφώς και δεν τίμησαν οι Βολιώτες, αφενός λόγω της παρουσίας κρανοφόρων και ροπαλοφόρων, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χρυσαυγιτών αλλά και εντυπωσιακού αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, για την περιφρούρησή της, με αποτέλεσμα 71 (!!!) προληπτικές προσαγωγές αντιφασιστριών και αντιφασιστών ακόμα και συνδικαλιστών, την ώρα που διένεμαν έντυπο ενημερωτικό για την επικείμενη πορεία υλικό.

Σε κάθε περίπτωση και όπως από την ροή των ρεπορτάζ αποδεικνύεται, η Χρύση Αυγή, όπως και σε άλλες πόλεις, έτσι και στον Βόλο, είναι επικίνδυνη ακόμα και για τα μέλη της πλέον και με ηθικούς αυτουργούς τους ίδιους τους Βουλευτές της.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς... ότι τέτοια περιστατικά στην τοπική κοινωνία του Βόλου ήταν άγνωστα, πριν την εμφάνιση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου στην Μαγνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: