18.12.12

Πάτρα: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία - Πλημμύρισε το γραφείο του Δημάρχου...

-Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση νερών...
09.32 Πρόβλημα σε χείμαρρο στην περιοχή του Πλατανίου παρατηρήθηκε λόγω της κακοκαιρίας . Στο σημείο βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και η Πυροσβεστική για τη διευθέτηση του χειμάρρου.

08.20 Σε αυτοψία στις περιοχές που ...
συνήθως εμφανίζουν προβλήματα (πχ Ρίο) αλλά και στα σημεία που κάηκαν το καλοκαίρι στο βόρεια πλευρά της Πάτρας (Αργυρά, Σελλά) ξεκινά αυτή την ώρα ο Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, ο οποίος είναι αρμόδιος και για θέματα πολιτικής προστασίας. Όπως αναφέρει στο thebest.gr σήμερα ,στο φως της ημέρας, θα εκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ μέχρι αργά χθες τη νύχτα γινόταν προσπάθεια αποκατάστασης προβλημάτων, όπως η απομάκρυνση σκουπιδιών από φρεάτια, τα οποία παρέσυρε η βροχή και τα "έφραξε".

Τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αμάζευτοι λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στη διαθεσιμότητα. Ο κ Γεωργακόπουλος τονίζει ότι με τέτοιες καιρικές συνθήκες τα σκουπίδια δεν μπορούν να μένουν αμάζευτα.

Οι μηχανισμοί βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς υπάρχει πρόβλεψη για έντονα φαινόμενα και σήμερα στα δυτικά.

07.57 Κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια δέχεται και σήμερα το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή επεμβαίνει σε τρεις περιπτώσεις στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή.

07.25 Έντονη εξακολουθεί να πέφτει η βροχή στην Πάτρα. Η πρόγνωση του καιρού αναφέρει επιδείνωση του καιρού στα δυτικά. Προβλήματα σε δρόμους και υπόγεια χθες από τη δυνατή βροχόπτωση, ενώ τα σκουπίδια που διασκορπίστηκαν έκαναν την κατάσταση πιο δύσκολη.

00.53: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην κάτω πλευρά της οδού Αρέθα. Και στον εσωτερικό παράδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου κοντά στην Ρομάντζα.

00.29: Πρόβλημα και στην συνοικία της Γούβας αναφέρει αναγνώστης του thebest.gr

00.09: Φόβοι στο Δημαρχείο ότι πολύτιμο αρχειακό υλικό στην Διεύθυνση 'Εργων έχει καταστραφεί από την πλημμύρα. Αποτίμηση θα γίνει το πρωί.

00.01: Ασταμάτητη βροχή αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας.

23.51: Μια βροχή ήταν αρκετή για να δείξει την γύμνια της πόλης αναφέρουν αναγνώστες του thebest.gr στα μηνύματα τους. Πρόβλημα αυτή την ώρα και στον Καστελόκαμπο. Λίμνη τα νερά και στο Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου στην οδό Οδυσσέα Ελύτη.

23.37: Η Πυροσβεστική συνεχίζει να δέχεται κλήσεις από Πατρινούς για να αντλήσει νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια. Μέχρι στιγμής η Υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 30 κλήσεις και έχει επέμβει σε πέντε περιπτώσεις κυρίως στο κέντρο της πόλης. Πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την ώρα στην οδό Αώου στην Τερψιθέα.

23.31: Λίμνη και στην οδό Τσερτίδου, κοντά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αναφέρουν αναγνώστες του thebest.gr. Επίσης, στις Ιτιές και κοντά στα Σύνορα.

23.22: Εξασθενούν μερικώς αυτή την ώρα τα φαινόμενα. Νωρίτερα σημειώθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Πάτρας.

23.16: Τα αμάζευτα σκουπίδια επιδεινώνουν το πρόβλημα καθώς σκεπάζουν τα φρεάτια. Τοπικά προβλήματα στο Ψαροφαϊ αλλά και στην Αγυιά αναφέρουν αναγνώστες του thebest.gr. Πρόβλημα και στην πλατεία Μαρούδα.

22.58: Σε λίμνη μετατράπηκε νωρίτερα και ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου στο κομμάτι από Πατρέως έως Ερμού. Καταστηματάρχες παρέμεναν στα καταστήματα τους για αρκετή ώρα μετά το κλείσιμο ώστε να προφυλάξουν τις περιουσίες τους.

22.41: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις δυο τα ξημερώματα. Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και για αύριο Τρίτη στην Δυτική Ελλάδα. Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές.

22.34: Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υποστεί ζημιά και το ισόγειο του Δημαρχείου από την εισροή νερών.

22.27: Ισχυρή νεροποντή και αυτή την ώρα στην Πάτρα. Πρόβλημα με τον σχηματισμό μικρής λίμνης στην οδό Ηλία Αλεξάνδρου κοντά στο ΚΕΤΧ αναφέρει αναγνώστης του thebest.gr.

21.55: Πλημμύρισε το γραφείο του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά στην όδο Μαιζώνος από την έντονη νεροποντή. Μάλιστα, λόγω της υγρασίας προκλήθηκε και βραχυκύκλωμα. Το κτίριο αντιμετωπίζει πρόβλημα στη στέγη του, τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρονια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, την ώρα που έγινε η υπερχείλιση και μπήκε μέσα το νερό, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, βρισκόταν σε διπλανό γραφείο, έχοντας σύσκεψη με συνεργάτες του.

Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων.

21.45: Χωρίς ρεύμα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έμεινε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, το κέντρο της Πάτρας. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική δέχθηκε και άλλες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια στο κέντρο της πόλης, όπου οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια.

21.16:Σε χείμαρρους έχει μετατρέψει τους δρόμους της Πάτρας, η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει ακατάπαυστα εδώ και ώρα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Ήδη η Πυροσβεστική δέχθηκε την πρώτη κλήση για ένα πλημμυρισμένο υπόγειο στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για υπόγειο στη συμβουλή των οδών Ερμού και Κορίνθου, όπου αυτή την ώρα άνδρες της Πυροσβεστικής σπεύδουν για να αντλήσουν τα νερά.

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τα σκουπίδια στους δρόμους έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ήδη στις οδούς Αγίου Ανδρέου και Όθωνος Αμαλίας ο δρόμος αριστερά και δεξιά των πεζοδρομίων έχει μετατραπεί σε λίμνη. Προβλήματα στην Μαιζώνος και Πατρέως καθώς και στην Κολοκοτρώνη και Αγίου Ανδρέου από βουλωμένα φρεάτια. Επίσης, στην Κορίνθου και Ερμού, στην Γεροκωστοπούλου και Υψηλάντου στον Μαρκάτο και στην Όθωνος Αμαλίας...
 http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: