8.12.12

Στον ΣΥΡΙΖΑ Μπαγεώργος, Νεφελούδης, Μιχελογιαννάκης...



Μπορεί να μην προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η παρουσία των στελεχών της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Νεφελούδη και Στέφανου Μπαγεώργου στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα «20 χρόνια χρειάστηκαν», στην οποία περιγράφεται η... ιστορία του ΣΥΝ, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ο μεν Νεφελούδης είναι επικεφαλής του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή της τάσης που θέλει αποχώρηση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση. Ο δε Μπαγεώργος αποχώρησε εδώ και μήνες από τη ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλοντας την καταπάτηση των προγραμματικών αρχών του κόμματος και τώρα μετέχει στην τάση Νεφελούδη.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι θέσεις αμφοτέρων είναι πολύ κοντύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη, η παρουσία τους χθες στο Σινέ Κεραμεικός σχολιάστηκε. Οι ίδιοι, πάντως, έσπευδαν να ξεκαθαρίσουν στους συνομιλητές τους ότι βρίσκονταν εκεί καθώς ήταν κι εκείνοι μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών του ΣΥΝ.

Το «παρών» έδωσε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος, όμως, είναι μία ξεχωριστή, sui generis περίπτωση. Και η δική του παρουσία σηματοδοτεί την έντονη επιθυμία του να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, υπόθεση που προς το παρόν δεν προχωράει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: