4.12.12

Ο Αηδόνης ακολουθεί τον Λοβέρδο;...

Να περιορίσει τις απώλειες προς την κίνηση Λοβέρδου επιδιώκει η Ιπποκράτους, καθώς με τον πρώην υπουργό αναμένεται να συμπορευτεί...
ένας τουλάχιστον βουλευτής, με τις φήμες να επιμένουν για τον πρώην υφυπουργό από τη Δράμα, Χρήστο Αηδόνη.

 Με εντολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, το απόγευμα χθες, ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Κυκλάδων Τάκης Ρήγας, πραγματοποίησαν… έρευνα μεταξύ των συναδέλφων τους βουλευτών για το εάν κάποιος εξ αυτών προτίθεται να ακολουθήσει τον επικεφαλής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Tα συμπεράσματα που ανακοίνωσαν στην ηγεσία, ανακούφισαν την Ιπποκράτους, καθώς μόνος «ύποπτος» για αποχώρηση και συμπόρευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται ο στενός του φίλος Χρήστος Αηδόνης. Άλλες πηγές, ωστόσο, εκτιμούν πως στην πορεία δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ένας ακόμη βουλευτής από επαρχιακό νομό, ενώ δύσκολα στη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. θα συμμετάσχει κάποιος από τους έως τώρα διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα ακούγονται τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών, όπως ο Μιχάλης Τιμοσίδης και η Αθηνά Δρέττα.

Αποστασιοποιημένοι από το εγχείρημα του πρώην υπουργού είναι και ο Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και οι άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς. Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι ο Α. Λοβέρδος θα κατορθώσει να μετατρέψει τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. σε κόμμα. ίσως να επιθυμεί να βγει «εκτός κάδρου» των δυνάμεων που συγκυβερνούν, θέτοντας παρακαταθήκη με την κίνησή του για τις μετέπειτα εξελίξεις.

 Το σίγουρο είναι πως από την κίνηση βγαίνει περαιτέρω λαβωμένο το ΠΑΣΟΚ, ενώ γενικότερα ο χώρος της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας κινδυνεύει με πλήρη απαξίωση. Ήδη οι αιχμές που άφησε η Ιπποκράτους με την «άτυπη ενημέρωση», όπως και το προηγούμενο «μπες βγες» στο ΠΑΣΟΚ του επικεφαλής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. οδηγούν σε πολιτικό, αλλά και σε προσωπικό πόλεμο τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και αν τα δυο κορυφαία στελέχη είναι αρκετά έμπειρα για να αποφύγουν το «κουτσομπολιό».

Επίσπευση 

 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι φανερό πως θα απαντήσει με κινήσεις για την κυβέρνηση και με πολιτικές πρωτοβουλίες, αλλά και με την επίσπευση των διαδικασιών του Συνεδρίου, όπως η ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: