9.12.12

Σφοδρή θύελλα, σήκωσε στον αέρα φορτηγάκι...


...και το ριξε πάνω σε σπίτι...
Μια ισχυρή ανεμοθύελλα έπληξε στην περιοχή του Κατακόλου, έως και την Σκαφιδιά. Πρόκειται για μια μικρής διάρκειας «επίθεση» του ανέμου μέσα στη νύχτα, που όμως... προκάλεσε
αρκετές ζημιές κυρίως σε δέντρα και καλλιέργειες που θα εκτιμηθούν καλύτερα με το πρώτο φως της ημέρας. Σύμφωνα με το ρεπορταζ στις περιοχές που έπληξε η θύελλα έχουν καταγραφεί τα εξής:

Στην περιοχή του νυχτερινού κέντρου «One» πρώην «Πανσέληνος» η θύελλα «ξύρισε» δέντρα σε μεγάλο ύψος όμως, ενώ στη συνέχεια παρέσυρε για αρκετά μέτρα ένα βαν Ford Transit και το στρίμωξε πάνω σε ένα σπίτι, από το οποίο ξήλωσε κεραμίδια από τη στέγη, ενώ προκάλεσε και άλλες μικρότερης έκτασης ζημιές.

Στη συνέχεια προχώρησε προς το Κορακοχώρι και το Λεβεντοχώρι προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και στην περιοχή της Σκαφιδιά «διέλυσε» λιοστάσια, πετώντας τις ελιές μέσα στο δρόμο.

Σύμφωνα και με τον υπεύθυνος του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θεόδωρο Κονδύλη, με τις πρώτες ενδείξεις δεν φαίνεται να πρόκειται για ανεμοστρόβιλο, αλλά για σφοδρές ριπές ανέμων όπως καταγράφηκαν από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λιμάνι του Κατακόλου, ριπές οι οποίες πέρασαν και στην ξηρά.

Άνεμοι της τάξεως των 11 σχεδόν 12 μποφόρ (119km/hr) όπως επίσημα έχει καταγραφεί και σπάνια παρατηρείται στο εσωτερικό της ξηράς, συνηθίζεται να προκαλούν τις εξής καταστροφές: "Πολλές στέγες υφίστανται μεγάλη ζημιά. Αρκετές ζημιές σε κτίρια, αυτοκίνητα, πάρκα. Έπιπλα και βαριά αντικείμενα εκτός κτιρίων παρασύρονται. Αδύνατη η όρθια στάση. Εκτεταμένες ζημιές στην βλάστηση." Με βάση τα παραπάνω και τις επιπτώσεις στο αποψινό περιστατικό, δεν φαίνεται να προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλο.


ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: