26.12.12

Ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" απολύει δημοσιογράφους...

...ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ!...
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
O ΣΥΡΙΖΑίος πρόεδρος των Ελλήνων δημοσιογράφων, ο σύντροφος Γιώργος Σαββίδης, βλέπει την ανατροπή του καπιταλισμού και τη σοσιαλιστική προτροπή της Ελλάδος, κάτι σαν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τα οποία, επάνω σε...
κάποιο έλκυθρο, θα έλθουν να χτυπήσουν την πόρτα ημών των καταπιεσμένων. Και μέσω ειρηνικών ανατροπών, εννοείται με όχημα το κόμμα «του», το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον Αρχηγό Τσίπρα, «να δούμε κάποτε να κλείνει ο κύκλος του καπιταλισμού...»(τα τρία αποσιωπητικά δικά του).
Ο συνάδελφος και σύντροφος Γιώργος Σαββίδης, διεκδικεί πολλούς λόγους, προκειμένου να υποστηρίζει και να διεκδικεί, ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, αυτόν τον ευγενή και απελευθερωτικό στόχο, όπως έχει αποδείξει και η μέχρι σήμερον πορεία των εκπεσόντων καθεστώτων του ανύπαρκτου υπαρκτού σοσιαλισμού:
1. Εργάσθηκε, επί σειρά ετών, εις την Αριστερή «ΑΥΓΗ», από όπου μεταπήδησε εις την αντιδραστική «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ως υψηλόβαθμο στέλεχος. Συνεπώς από την αίγλη των αριστερών ιδεών, μεταπήδησε εις τον καπιταλιστικό παράδεισο και τα δεινά που αυτός συσσωρεύει εις τους λαούς. Συνεπώς έχει ιδίαν αντίληψιν της ταξικής πάλης, άρα και ότι «ολοένα και περισσότεροι συναντιόμαστε στους μεγάλους σχεδιασμούς των αναγκαίων και αναπόφευκτων ειρηνικών ανατροπών».
2. Το οφείλει, ως συνδικαλιστής ηγέτης, μετωπικής οργάνωσης εργαζομένων του πνεύματος, όπως οι δημοσιογράφοι, των οποίων τυγχάνει, ελέω συγκυριακών μειοψηφιών, πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Σωματείου, να καθοδηγήσει το δικό τους αγώνα, «παρά την κίτρινη και φαιά προπαγάνδα των κάθε είδους βολεμένων προθυμογράφων, με στημένο χορό παραπληροφόρησης, δημοσκοπήσεων και σαχλών σχολιασμών». Ποιοί είναι οι προθυμογράφοι; Μα ποιοί άλλοι από τους δημοσιογράφους-συναδέλφους του, οι οποίοι δεν είναι αρεστοί εις το Σαββίδη και το κόμμα του-υπέρτατο εντολέα, τους οποίους επιδιώκει να στιγματίσει, με ύπουλο τρόπο και κτυπήματα κάτω από τη μέση!
Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Σαββίδης θα πρέπει να ζήσει υπεραιωνόβιο βίο, ώστε να δει, έστω και κατ’ ελάχιστον, να γίνεται πράξη, ότι «συνεχώς στις μέρες μας επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του Κάρολου Μαρξ, γιά το τέλος του καπιταλισμού»(...).
Επειδή, μέρες που είναι, δεν χρειάζονται και πολλά λόγια, επιθυμώ να πω εις τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ τα εξής, συντόμως και απλώς:
-ΠΡΩΤΟΝ, ως πρώτος Έλλην δημοσιογράφος, πρέπει να γνωρίζει ότι τα κύρια ξένα ονόματα δεν μεταφράζονται εις την καθ’ ημάς γλώσσα, όπως προϋποθέτει επαρκής γνώση της, πράγμα προδήλως απαραίτητο γιά πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, ο οποίος πρέπει να διδάσκει και γλώσσα εις τους δημοσιογράφους-συναδέλφους του. Εξ αυτού προκύπτει ότι το μικρό όνομα Καρλ, δεν μεταφράζεται σε «Κάρολος», γιά να μην πω ότι ένα μικρό λάθος, με τη απάλειψη του δεύτερου «όμικρον», θα μπορούσε να οδηγήσει σε...Κάρλος Μαρξ. Αυτό λέγεται σεβασμός προς το συν-θεμελιωτή της μαρξιστικής ιδεολογίας;
-ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι δεν του προσφέρει τίποτε ο φαιδρός διαχωρισμός δημοσιογράφων-προθυμογράφων, τον οποίον αρέσκεται να επαναλαμβάνει συχνάκις. Ουδείς τον έχει εξουσιοδοτήσει προς τούτο και κατά συνέπεια ουδόλως νομιμοποιείται («απονομιμοποιείται» κατά τη διατύπωση πολλών αγράμματων ΣΥΡΙΖΑίων) να τον διατυπώνει, ει μη μόνον έάν το πράττει κατ’ εντολήν, λειτουργών ως «κομματικό πλυντήριο» ανεπιθυμήτων της «κυβέρνησης της Αριστεράς» εις τα ΜΜΕ.
-ΤΡΙΤΟΝ, εάν ήθελε να συνδυάσει την επικαιρότητα του σοσιαλισμού με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, όφειλε, εκ λόγων στοιχειώδους αυτοσεβασμού και γνώσεως της πραγματικότητος εις το χώρο των ΜΜΕ, να σταθεί κυρίως εις το γεγονός ότι η «καπιταλιστική κρίση» παρουσιάζεται ως σωσσίβιο γιά μαζικές απολύσεις εις το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, περίπου 40 δημοσιογράφοι, με εύκολες αιτιολογίες της μορφής ότι οι συνάδελφοι «δεν ήσαν επαρκείς» ή «δεν ήσαν απαραίτητοι» και από τις οποίες οι πρώτες τρεις ήσαν ήδη το δώρο της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κομμουνιστικών, κατά τα λοιπά, οραμάτων. Οι τρεις συνάδελφοι, σημειωθείτω, εργάζοντο εις το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ακόμη και πάνω από 20 έτη (π.χ. Δημ. Μηλάκας- διπλωματικό ρεπορτάζ) και μόλις τώρα υπέπεσαν σε αυτά τα κριτήρια...Αν η σιωπή του Σαββίδη (βεβαίως και του ετέρου επίλεκτου ΣΥΡΙΖΑίου, του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη) συνεχισθεί, τότε είναι βέβαιο ότι ποιούνται την νήσσαν, ως αντάλλαγμα της ψήφου που τους παρέχουν οι εκπρόσωποι των προσκείμενων εις το ΚΚΕ παρατάξεων, προκειμένου να διατηρήσουν τις συνδικαλιστικές τους καρέκλες. Δεν ντρέπονται; Πώς θα κοιτάξουν οι Σαββίδης και Τρίμης τους συναδέλφους τους;
Το «πόνημα Σαββίδη» είναι ένα προκλητικό άρθρο. Αναλογίζεται κανείς με πόση ευκολία έγραψε όσα περιλαμβάνονται σε αυτό και πώς η λογοκρισία της «ΑΥΓΗΣ» συναίνεσε εις τη δημοσίευσή του, τελικώς σε μία μαύρη σελίδα με την υπογραφή του προέδρου της ΠΟΕΣΥ...
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικός μέλος ΕΣΗΕΑ

 taxalia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: