27.12.12

Σόιμπλε: «Μόνο με μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες»...

«Πιστεύω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε , για την κρίση στην ευρωζώνη, στη συνέντευξή του, στην Bild, η οποία θα δημοσιευθεί την Παρασκευή.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα...
ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει»

 «Η κυβέρνηση της Αθήνας ξέρει πως δεν μπορεί να διατυπώνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Κατά συνέπεια, καταπιάνεται τώρα με τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε. Ο Σόιμπλε δηλώνει εξάλλου πεπεισμένος ότι η Γαλλία, η οικονομική κατάσταση της οποίας αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο επικρίσεων στη Γερμανία, «εκπληρώνει της υποχρεώσεις της».

 «Η [γαλλική] κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε χώρα οφείλει να διεξαγάγει μεταρρυθμίσεις με τρόπο συνεπή για να παραμείνει ανταγωνιστική» σημειώνει. Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, ο Σόιμπλε συνεχίζει να υπολογίζει σε μια «ικανοποιητική» ανάπτυξη το 2013. «Η κατάσταση είναι καλύτερη απ' ό,τι πιστεύουμε, επειδή μεταξύ άλλων το εμπόριο με τις ΗΠΑ και την Ασία ενισχύεται» εξηγεί.

 Προς το παρόν η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υπολογίζει σε μια ανάπτυξη 1% το 2013, ενώ η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) έχει από την πλευρά της μειώσει την πρόβλεψή της στις αρχές Δεκεμβρίου στο 0,4%. Ο Σόιμπλε διέψευσε, παράλληλα, ότι σχεδιάζει ένα πρόγραμμα περιστολής δαπανών για να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2013, όπως ανέφερε ο γερμανικός Τύπος...
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: