1.12.12

Ραγκούσης για Σαμαρά: «Ανέντιμος και πολιτικός κερδοσκόπος, κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ»...


Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την κατάργηση του νόμου του για την ιθαγένεια μετά από απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό βήμα FM τόνισε οτι...
«έγινε ανέντιμη και μεγάλη πολιτική κερδοσκοπία για να μπερδέψουν οι πολίτες αυτό το νόμο με την παράνομη μετανάστευση και σε αυτή την κερδοσκοπία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς». Μάλιστα χαρακτήρισε δεξιά έως ακροδεξιά την αντίληψη οτι ένα παιδί νόμιμων μεταναστών θα πρέπει να βρίσκεται σε ομηρία μέχρι τα 18 προκειμένου τότε να αποφασίσει η πολιτεία αν θα του δώσει την ιθαγένεια.

«Μόνο έλλειψη πολιτικού θάρρους είναι αυτό που οδήγησε κάποιους να κρύβονται πίσω από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εγώ θα σεβαστώ την απόφαση του Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα μιλήσω για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω απ´αυτή την απόφαση δέχομαι ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα , θα πρέπει όμως να φύγουμε από αυτή την αντίληψη που συγχέει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης με το θέμα των νόμιμων μεταναστών.»

Ο κ.Ραγκούσης έπλεξε εμμέσως πλην σαφώς το εγκώμιο του Νίκου Δένδια για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά των λαθρομεταναστών και άφησε σαφείς αιχμές κατά του Χρήστου Παπουτσή που αρνούνταν να κινητοποιήσει την αστυνομία για το θέμα. «Τους τελευταίους μήνες η ελληνική αστυνομία κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια η δική μας κυβέρνηση και αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα προβλήματα μου στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Τους τελευταίους μήνες που ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί κατά της παράνομης μετανάστευσης είχε καθαρίσει ένα περιβάλλον και έχει επανέλθει ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης να κάνει τόσο καιρό αυτό που κάνει σήμερα η ελληνική αστυνομία έδωσε το έδαφος για να μπορέσουν ακροδεξιές αντιλήψεις αλλά και πρακτικές να ευδοκιμήσουν. Και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πιέζαμε να υπάρξει κινητοποίηση της Αστυνομίας όσον αφορά στους λαθρομετανάστες αλλά τότε μας έφερναν την καταστροφή,μας έλεγαν δεν γίνεται, δεν μπορούμε, που θα τους πάμε. Ορίστε που όλα γίνονται. Τώρα εκφράστηκε η πολιτική βούληση , δόθηκε εντολή, κινητοποιήθηκε η αστυνομία και μαζεύτηκε η κατάσταση»

Σφοδρή όμως ήταν η κριτική του κ.Ραγκούση και κατά του ΠΑΣΟΚ για το οποίο όπως είπε φτάνει στο τέλος του. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που δεν έχει πια καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση ,φτάνει προς το τέλος του όσο και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μας πονάει και μας θλίβει για τη διαδρομή αυτού του κόμματος. Η γνώμη μου και για το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ αρνητική,έχει πολιτευτεί με έναν απαράδεκτο και ανεύθυνο τρόπο όπως και ο κύριος Σαμαράς και δεν έχω καμία δυσκολία ή επιφύλαξη αυτό να το λέω συνεχώς και να το επαναβεβαιώνω. Όμως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ να χρησιμοποιούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη χρυσή Αυγή σαν το χαλί κάτω από το οποίο θα κρύψουμε τα λάθη μας,τις αντιλήψεις και τις πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Κάποτε το ΠΑΣΟΚ όταν ήθελε να συγκαλύψει τα λάθη του και τις αδυναμίες του χρησιμοποιούσε τον μπαμπούλα της δεξιάς,έλεγε "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" και πίσω από αυτό έκρυβε ένα σωρό πρακτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που τροφοδοτεί τη δύναμη και του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής και όχι να τους χρησιμοποιούμε σαν μπαμπούλα»
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: