5.12.12

«Διευρύνονται προκλητικά οι αδικίες με το νέο φορολογικό»...

Την άποψή της πως με το νέο φορολογικό πλαίσιο αδικούνται περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εξέφρασε....
με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

 Η ανακοίνωση:

«Τις ενστάσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της σχετικά με το υπό συζήτηση φορολογικό σύστημα καταθέτει για ακόμη μια φορά η ΓΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ έχει καταθέσει έγκαιρα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς αγνοήθηκε προκλητικά. Με τα προτεινόμενα μέτρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν άμεσα και δυσανάλογα φόρους και χαράτσια ενώ οι οικονομικά ισχυροί θα απολαμβάνουν προκλητική ασυλία με απαλλαγές, διαγραφές και παραγραφές των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

 Βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιχειρείται η συνέχιση της μονομερούς και άδικης εισπρακτικής λογικής φορολογικών μέτρων που καρατομούν μισθούς και συντάξεις ενώ αφήνουν ανενόχλητους τους φοροδιαφεύγοντες και τους φοροκλέπτες.. Η ΓΣΕΕ τονίζει το γεγονός ότι από το 2010 έως και το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματός τους, ενώ στο τέλος του έτους 3.900.000 άτομα θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 Η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων στην Ελλάδα αυξήθηκε και το 2011 και έφθασε στο 35,6% των μικτών αμοιβών όταν στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.’Ενωσης ο μέσος όρος υποχώρησε στο 31,7%. Η ΓΣΕΕ καταθέτει και διεκδικεί δέσμη μέτρων για το φορολογικό τα οποία επιβάλλεται να εφαρμοστούν παράλληλα με την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική εξαθλίωση των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: