2.12.12

Οι δυο "Στρατοί" ..


"Προσπάθεια ομαδοποίησης των συντακτών" . E-mail αγανακτισμένης εργαζόμενης, στο enimerosi24.gr ...

Η κατάσταση στο τμήμα ειδήσεων της ΝΕΤ είναι πλέον αφόρητη, καθώς η γκρίνια, η μουρμούρα και οι τσακωμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Στην αίθουσα σύνταξης έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με στόχο το ποιο θα έχει την επικυριαρχία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Από τη μια μεριά του πεδίου μαχών είναι ταμπουρωμένοι οι Λιάτσος, Θωμόπουλος και Σια και από την άλλη η Έλλη Στάη με το δικό της στρατό.

Οι μέθοδοι που...

ακολουθούνται είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα περισσότερα video κόντρα σε περισσότερα παράθυρα, καλεσμένοι που δεν θα τους θέλει η μία ή η άλλη πλευρά, προσπάθεια ομαδοποίησης των συντακτών που βρίσκονται εκτεθειμένοι στη μέση, δημοσιεύματα ένθεν και ένθεν, ίντριγκες, παρασκήνιο και πάει λέγοντας.

Με λίγα λόγια, η μία πλευρά θέλει να υπερισχύσει της άλλης ή ακόμη καλύτερα η μία πλευρά θέλει να βγάλει τα μάτια της άλλης.

Κάπου εδώ όμως το πράγμα αρχίζει και γίνεται πολύ επικίνδυνο, καθώς και στις δύο πλευρές οι ηγήτορες δεν είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Είναι ειδικό προσωπικό με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου.

Τι σημαίνει αυτό;

Πολύ απλά, ότι οι Λιάτσος, Θωμόπουλος, Στάη και λοιποί συγγενείς είναι περαστικοί από την ΕΡΤ.

Σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι δημοσιογράφοι όμως, που ήταν, είναι και φιλοδοξούν να είναι, μοχθούν για να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Παλεύουν για να διατηρήσουν τη δουλειά τους, μια δουλειά που την απαξιώνουν οι περαστικοί ιθύνοντες με τα καπρίτσια και τις κόντρες τους.

Άξιοι συνάδελφοι και καλοί επαγγελματίες όλοι οι περαστικοί, μόνο που δεν έχουν πάρει από πουθενά εξουσιοδότηση να κάνουν τα πολιτικά και προσωπικά τους παιχνίδια στις πλάτες των υπολοίπων εργαζομένων.

Δεν τους έχει δώσει κανείς αυτό το δικαίωμα και αν το πήραν με πολιτικές πλάτες, είναι καθήκον των εργαζομένων να το πάρουν και πάλι στα χέρια τους.

Συγνώμη κυρίες και κύριοι περαστικοί, αλλά δεν έχουμε καμία διάθεση να πέσουμε θύματα των δικών σας επιδιώξεων.

Ας τελειώνει κάποια στιγμή η πλάκα με όλους αυτούς που βλέπουν την ΕΡΤ ως το «προσωπικό τους στοίχημα».

Συγνώμη κύριε Λιάτσο, κύριε Θωμόπουλε, κυρία Στάη, αλλά το «προσωπικό σας στοίχημα» μπορείτε να το παίξετε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της γειτονιάς σας και όχι πάνω στην δουλειά και την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Τον πολιτικό, επαγγελματικό και προσωπικό σας τζόγο, στο σπίτι σας ή με τους φίλους σας. Όχι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Νισάφι πια.

Εργαζόμενη στη ΝΕΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια: