8.12.12

Η Αστυνομία δε συνδέει το θάνατο της νοσοκόμας Μίντλετον με τη φάρσα...

Σε καταδίκη της πολύκροτης φάρσας η οποία φέρεται να οδήγησε στην πιθανή αυτοκτονία μίας νοσοκόμας που φρόντιζε τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, προχώρησε το..
. βρετανικό νοσοκομείο King Edward VII, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στον αυστραλιανό σταθμό από όπου προήλθε το τραγικό περιστατικό.

Συνέπεια της φάρσας «ήταν η ταπείνωση δύο αφοσιωμένων [...] νοσοκόμων που απλώς έκαναν τη δουλειά τους, φροντίζοντας τους ασθενείς τους», γράφει χαρακτηριστικά ο Λόρδος Γκλενάρθουρ, πρόεδρος του νοσοκομείου King Edward VII, σε επιστολή που απέστειλε στον επικεφαλής του αυστραλιανού ραδιοφωνικού σταθμού.

«Η μακροπρόθεσμη συνέπεια [ο θάνατος της νοσοκόμας], έχει αναφερθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι, ειλικρινά, ανείπωτα τραγική», συνεχίζει ο Λόρδος Γκλενάρθουρ.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Southern Cross Austereo και 2Day FMWE έχουν επιβάλλει σιωπητήριο στους δύο παρουσιαστές – φαρσέρ, στον απόηχο του θανάτου της νεαρής νοσοκόμας αλλά και της επακόλουθης κατακραυγής των βρετανικών ΜΜΕ. Η βρετανική κοινή γνώμη κάνει λόγο για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δυο παρουσιαστών.

Υπομονή από αστυνομία

Από την πλευρά τους ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το θάνατο της νοσοκόμας Jacintha Saldanha, ινδικής καταγωγής αλλά κατοίκου Βρετανίας επί πολλά χρόνια, ως «ανεξήγητο», αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν έχει βρεθεί οποιαδήποτε στοιχείο που να εγείρει υποψίες.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί πως η Αστυνομία δεν έχει ακόμα συνδέσει το θάνατο της νοσοκόμας με το τηλεφώνημα-φάρσα. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένονται την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: